Crvena zvezda - Partizan, izjave crveno-belih posle 84-53
MN Press 

U finalu plej-ofa za prvaka Srbije, Crvena zvezda vodi protiv Partizana 1:0 posle najubedljivije pobede ikada u prvenstvenim duelima sa "večitim rivalom". Ima, ipak, još da se igra, na šta upozoravaju i sami crveno-beli.

"Dobro smo se spremili, gradili smo rezultat i nismo im dozvolili da igraju svoju igru. Kontrola skoka, kontranapad - to je razlog dobre igre i velike razlike... Što se mene tiče, već sam zaboravio ovu utakmicu. Za dva dana će imati energiju. Pokazaće reakciju. Momcu imaju karakter i reagovaje. Moramo maksimalno da uđemo u taj duel. Ovo ništa ne znači, tek je prva utakmica", upozorio je najiskusniji u Zvezdinom timu, Marko Simonović.

Najefikasniji igrač u petak bio je Kvinsi Miler sa 24 poena. Amerikanac, međutim, nije davao preveliku pažnju svojoj partiji, već je i on istakao da treba biti oprezan.

"Oni su veliki tim i to su pokazali pobedivši nas dosad dva puta. Bila je ovo dobra utakmica za nas, ali idemo dalje... 'Ubili' su nas prošli put, pobedili su nas dva puta i ne volim taj osećaj. Ne bih rekao da je ovo osveta, samo da je bila dobra utakmica".

Staloženo je govorio i Branko Lazić.

"Iskreno, najbitnije je da smo pobedili, bet obzira da li je pola koša ili 30 razlike. Totalno je nebitno jer moramo dobiti još dve utakmice da bismo odbranili titulu. Sutra je novi dan, spremamo se za sledeću utakmicu", poručio je bek crveno-belih i dodao umor ne sme da bude izgovor:

"Cele godine se spremano za borbu za trofeje, najbitnije se gleda na kraju i tada moramo biti svi kao jedan i naći dodatnu motivaciju, bez obzira što smo odigrali veliki broj utakmica. Moramo još dve da pobedimo da bismo ostvarili cilj".

Drugi duel, u kojem će Partizan biti domaćin, igra se u nedelju od 21.00 u hali Aleksandar Nikolić, a šampion će postati tim koji prvi dođe do četiri pobede.

MN Press Crvena zvezda - Partizan 1:0 u finalu plej-ofa!