Patike od otpada sa dna okeana! (VIDEO)

Autor:

Dok jedni zagađuju okolinu, drugi od tog đubreta prave patike! Pogledajte...

Povodom Svetskog dana okeana, "Adidas" i organizacija "Parley for the Oceans", predstavili su limitirano izdanje modela "X Parley", patike za trčanje.

Ovo je prva patika napravljena inovativnom tehnologijom za izradu proizvoda visokih performansi koja koristi recikliranu plastiku iz okeana.

Pogledajte video:

Izvor: YouTube

Gornjište patike je napravljeno od materijala koji je prikupljen u priobalnim oblastima Maldiva, kao i iz ilegalno postavljenih ribarskih mreža koje je pronašla organizacija "Sea Shepherd".

"Ovo je vrlo inspirativno partnerstvo. Ono što 'Adidas' i 'Parley' rade je zadivljujuće - pretvaraju otpad u trkačke patike, pokazujući da čak i stvari koje štete planeti mogu biti iskorišćene da se stvori nešto posebno", rekao je fudbaler Zinedin Zidan.

Od 8. juna, kada se obeležava Svetski dan okena, do kraja jula 2016. ljudi širom sveta će moći da osvoje par tih patike učešćem u Instragram takmičenju. Potrebno je da kreiraju video i pokažu kako izbegavaju upotrebu plastičnih proizvoda i na taj način podrže program "Parley Ocean Plastic". Sva pravila kao i zemlje gde će takmičenje biti održano biće objavljeni na "Adidas" i Parley" društvenim mrežama.

Povezano

Sve vesti