Pogledajte ovaj recept i saznajte zašto je njime oduševljeno 35 miliona ljudi!
Za italijansku đakoniju "La schiacciata di patate" ( u prevodu izgnječeni krompir) potrebno vam je:
1/2 kilograma krompira
150 grama brašna
jaje
so
biber
maslinovo ulje
100 grama dimljene šunke
100 grama dimljenog sira ili bilo kog sira koji se lepo topi
Postupak:
Skuvajte krompir, oljuštite ga, usitnite i dodajte mu jaje, pa promešajte. Dodajte brašno i rukama zamesite testo, koje ćete razdvojiti na dve loptice. Tiganj premažite maslinovim uljem i složite redom: jedna loptica testa (razvučete je naravno), preko šunka i sir, pa druga loptica testa.
Svaku stranu pecite od 15 do 20 minuta, odnosno dok ne dobijete ovakvu boju kao na slici, odnosno videu.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.