mondo.rs

Bejlov slobodnjak? Slovake muči već 10 godina!

Autor:

Geret Bejl je prvi gol u dresu reprezentacije Velsa postigao protiv Slovačke pre tačno deset godina. Ovog juna upisao je i prvi gol za Vels na evropskim prvenstvima. Protiv istog protivnika. Na isti način!

Deluje neverovatno, ali je istinito!

Reprezentacije Velsa i Slovačke po prvi put igraju na evropskim prvenstvima, a žreb je želeo da se sastanu još u prvom kolu takmičenja po grupama. Dve reprezentacije se nisu često sastajale, zapravo im je ovo tek treći susret, ali je zajednički sadržalac ovih utakmica Geret Bejl.

Ovaj sjajni velški fudbaler je na debiju za reprezentaciju 2006. godine igrao baš protiv Slovačke, a proslavio se pogotkom iz slobodnog udarca u finišu utakmice.

U to vreme igrao je na poziciji levog beka, bio velika nada Sautemptona, a od tada je prošlo deset godina. Sada je jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu, osvojio je veliki broj trofeja i odveo je svoju reprezentaciju na prvo EP.

U junu 2016. godine loptu je namestio na 30-ak metara od gola i ponovo pogodio. Maltene na isti način kao pre deset godina, Geret Bejl je ponovo pogodio iz slobodnog udarca i doveo svoju ekipu u vođstvo.

Šta se promenilo? Sada je umesto Čontofalskog na golu stajao Kozačik, a očigledno nije dobio savet od starijeg kolege kako odbraniti slobodan udarac Gereta Bejla.

Pogledajte oba gola...

Izvor: YouTubePovezano

Sve vesti