• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest radnika Fijata ako ne dođe do dogovora

Izvor MONDO/Tanjug

Predsednik sindikata u Fijat krajsler automobilima Srbije Zoran Marković najavio da će radnici organizovati proteste ukoliko u ponedeljak sa poslovodstvom ne bude postignut dogovor o uslovima dobrovoljnog odlaska zaposlenih iz kompanije.


Razgovori sa rukovodstvom će biti nastavljeni u ponedeljak, a Marković je rekao za B92 da će ako se ne dogovore najpre organizovati proteste u krugu fabrike, a zatim će ih proširiti.

"Prvenstveno krećemo sa protestima u samoj fabrici, a posle toga plan je da se krene na lokalnom nivou, ka Skupštini Kragujevca i potom ka Vladi Srbije, da bi oni uzeli aktivno učešće", kazao je Marković.

On je naveo da je rukovodstvo ponudilo zakonske otpremnine plus deo o kojem se vode razgovori sa poslovodstvom, ne želeći da iznosi detalje.

Kompanija Fijat krajsler automobili Srbije (FAS) iz Kragujevca je u utorak saopštila da će prebaciti proizvodnju iz tri u dve smene i da u saradnji sa sindikatima radi na smanjenju radne snage kroz dobrovoljne odlaske zaposlenih.

 U međuvremenu je reagovalo i Ministarstvo privrede čiji su predstavnici danas, kako je navedeno u saopštenju, razgovarali sa poslovodstvom Fijat krajsler automobili Srbije o poslovanju te kompanije.

Kako je navedeno u saopštenju, predstavnici ministarstva su naglasili da je interes države da ta kompanija prevaziđe probleme i dobro posluje, ne samo zbog 33 odsto vlasništva koje država ima, već i zbog velikog broja radnika koje fabrika zapošljava.

Nakon sastanka u Ministarstvu privrede najavljeno je da će u narednih nekoliko dana biti organizovan sastanak sa predstavnicima sindikata Fijata.

"Ministarstvo privrede će posredovati u rešavanju spornih pitanja kako bi se eventualni problemi otklonili i fabrika nastavila sa operativnim aktivnostima osiguravajući kontinuitet u poslovanju", navode u ministarstvu.

Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu Fijat poseduje 67, a Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

babin

Eh ta nasa politika za izbore. Hteli ste Evtopu e pa evo vam ga...uzivajte.

Govnjiva motka

Uzeli po 10000 evra od drzave, da zaposle radnika, pa sada kada je odradio te pare, sada im vise ne treba? Takav prvatnik bih i ja voleo da budem, za mene da rade, a drzava, tj svi mi da placamo radnike?!?!?! Alo?!?!?!

Boki

@Govnjiva motka upravo tako.

special image