Spremite omiljenu čokoladicu sami, kod kuće!
Nugat:
1 šolja indijskog oraha
1/3 šolje krema od kokosa
1/4 kokosovog ulja
2 kašike meda ili smeđeg šećera
1/4 kašičice vanile
2/3 šolje bademovog mleka
Karamel:
2 šolje urmi bez koštica i kožice
1/2 šolje kikiriki putera
1/3 kokosovog krema
1/2 šolje kokosovog ulja
1/2 kašičice himalajske soli
1/2 šolje grubo seckanog kikirika koji nije slan
Čokoladni preliv:
1 šolja kakaa
3/4 šolje otopljenog kakao putera
1/4 šolje otopljenog kokosovog ulja
1/3 šolje meda
Kako da napravite:
Sve sastojke za nugat sjedinite i potom dodajte bademovo mleko. Ovu smesu ravnomerno nanesite na papir za pečenje koji ste stavili u pleh. Ostavite u zamrzivaču jedno dva sata. Karamel sos napravite tako što ćete urme preliti hladnom vodom i ostaviti u šerpi nekih pola sata. Dobro ih ocedite i izblenidrajte, a onda pomešajte sa ostalim sastojcima sa spiska za karamel, osim kikirikija. Karamel premažite preko svog nugat sloja koji se do do sada već stegao. Zatim pospite seckani kikirki po vrhu, koristeći špatulu, kojom ćete ga malo utisnuti u karamel. Ukoliko vam je ostalo karamela, prelijte ga preko i pospite ostatk kikirikija. Vratite u zamrzivač na sat vremena.
Izvadite pleh i kolač isecite na 15 pravougaonika i ponovo vratite kako friz kako se ne bi otopio. Za to vreme, spremite čokoladni sloj.
Rastopite kakao u činiji tople vode i umešajte ga zajedno sa uljem i puterom, a potom dodajte med. Svaku štanglicu koji ste isekli, umočite u čokoladu i ostavite na rešetkicu (odlična je i ona od rerne očišćena) i ostavite da se osuši. Vratite štanglice u frižider na desetak minuta. I kada se malo stegnu, možete da ih smažete!
Ukoliko ih vi i vaši ukućani ne smažete odmah, znajte da možete da ih čuvate u frižideru nekoliko dana.
Savet:
Pre nego želite da ih poslužite, izvadite ih iz frižidera na 5-10 minuta, kako bi se karamel unutra malo "opustio".
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.