• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legat najboljeg Srbina među oskarovcima!

Izvor mondo.rs

"Lojalnost srpskom poreklu bila je najveća vrednost u domu moga oca", pisao je Karl Malden o svom poreklu, glumac čija je unuka darovala legat Jugoslovenskoj kinoteci.

  Jugoslovenska kinoteka postaće bogatija za lične predete i uspomene iz karijere slavnog američkog glumca Karla Maldena, rođenog kao Mladen Sekulović.

Njegova unuka predaće Kinoteci pismo koje je Malden dobio od Marlona Branda, šešir koji je nosio u popularnoj seriji "Ulice San Franciska", ali i statuetu Oskara za najbolju sporednu ulogu koji je osvojio za film "Tramvaj zvani želja".

Karl Malden je rođen 1912. godine u Čikagu od oca Petra Sekulovića, emigranta iz Bileće i majke Marije, češkog porekla.

"Koliko god da sam hteo da budem običan američki klinac, osećao sam se kao autsajder, razapet između mog srpskog doma i ostatka sveta. Lojalnost srpskom poreklu bila je najveća vrednost u domu moga oca. Bio je poštovan vođa srpske zajednice i opsednut time da bude dobar Srbin, da pomaže ljudima u okolini da budu dobri Srbi", napisao je Malden o srpskom poreklu i korenima, prenosi "Srpski telegraf".

Malden  je na filmu debitovao 1940. godine i ostvario je 72 uloge.

Malden je igrao i u "domaćem filmu" "Suton" Gorana Paskaljevića. Prvije Srbin koji je bio predsednik Filmske akademije u Los Anđelesu, dobitnik je nagrade za životno delo i zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu.

Preminuo je 2009. godine u Los Anđelesu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milica

Ovom dati ulicu u nekom gradu.

Neko iz mase

@Milica Sram da te bude! Niti je on za tebe OVAJ, niti mu treba dati ulicu u NEKOM GRADU. On je Karl Malden, veliki čovek koji se nije stideo da kaže da je Srbin. Najmanje što može dobiti je ulica u Bg.

SERIJE