• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisu svi zaduženi u francima socijalni slučajevi"

Izvor Tanjug

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas, kada je reč o građanima zaduženim u švajcarskim francima, da među njima nisu svi jednaki, niti socijalni slučajevi

Ona je rekla da ne želi da iko preporučuje banci i državi da zavlači ruku u džep svih građana, kako bi se rešili problemi pojedinaca.

 Tabaković je na RTS-u precizirala da ima 20.400 kreditnih partija, a 16.569 građana, što znači da je 3.831 građanin zadužen sa dva kredita u švajcarskim francima.

"Žao mi je kada govorimo o tom problemu, ali bojim se da je očekivanje da se problem reši na drugačiji način od onoga koji je ponudila NBS i Vlada Srbije, da se svaki kredit razmatra pojedinačno sa svakim klijentom, dovelo do toga da građani dođu u još nezavidniju situaciju", zaključila je Tabaković.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GAGI

koliko se nafatirala...

Diki

Sve je deblja i deblja....

hmm

Tadašnji guverner NBS je apelovao na građane da se ne zadužuju u francima na duže staze ma koliko povoljno bilo u tom trenutku, Rekao je da je naša valuta vezana za evro, a da je franak nepredvidiv na duže staze. E sad ne mogu da krivim ljude koji su se zadužili, ali svaki kredit u stranoj valuti je rizik tako da ne mogu da krivim ni NBS či je guverner lepo upozorio šta može da se desi.

special image