Ruiz na Marakani: Drugi nudili pare, Zvezda fudbal

Autor:

Ugovor je potpisan na tri godine, napadač je zadužio broj "7", a direktor kluba objasnio šta je presudilo u pregovorima.

131
A- A A+
zvezda fkcz pokrivalica press Foto: MN Press

Džon Ruiz, krilni napadač iz Kostarike, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i postao, verovatno, najzvučnije pojačanje šampiona Srbije u dosadašnjem toku prelaznog roka.

Ruiz je iz Lila došao kao slobodan igrač, tako da crveno-beli nisu morali da plate obeštećenje, što je inače i model poslovanja u poslednje dve sezone, a koliko će bivši as Moskrona, Ostendea i Dnjepra zarađivati u Ljutice Bogdana, standardno, nije saopšteno na predstavljanju koje je danas održano na stadionu.

Ipak, svi su izgledi da je Zvezda ponovo dovela ozbiljno pojačanje bez da je platila obeštećenje, kao što je prošlog leta bio slučaj sa Luisom Ibanjezom.

Poslovni direktor crveno-belih Stefan Pantović otkrio je, navodeći Ruizovog agenta kao sagovornika, šta je prelomilo u pregovorima između srpskog kluba i ostalih zainteresovanih strana.

"Džonov agent rekao nam je da su svi klubovi pričali o novcu, jedino Crvena zvezda o fudbalu i da je to presudilo", rekao je Pantović, koji je posle potpisa uručio Ruizu dres s brojem "7".

Ruiz i kratko se osvrnuo na karijeru u Lilu kada je trenirao sa Edenom Azarom, Dmitrijem Pajeom, Džoom Kolom. "Oni su mi mnogo promenili mentalitet i sada i ja razmišljam pobednički. Naučio sam da nnogo napornije radim i treniram".

"Ne osećam pritisak nego zadovoljstvo. Ukazano mi je poverenje time što ću igrati za ovako veliki klub i želim to da opravdam. Sada je najvažnije da se uklopim u sistem igre, očekuje me zdrava konkurencija i to je uvek dobro. Stigao sam čak i da odgledam neke od utakmica novog kluba", rekao je Ruiz, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Dnjepru, u Ukrajini.

Treneri su ga koristili na mnogim pozicijama, a...

"Najviše volim da igram na tri pozicije u napadu, tu se najbolje snalazim", rekao je Ruiz, koji će moći da pruži kvalitet i u špicu, i na krilima.

Već naviknut na to da u klub stižu, pre svega, igrači kojima je istekao ugovor, Pantović kaže da se na tom planu troši ogromna energija.

Međutim, još je teže obezbediti sredstva za zagarantovane zarade igračima, što je u prošlosti bio ozbiljan i čest problem na Stadionu "Rajko Mitić".

"Danonoćno radimo da ne bismo došli u situaciju da ne isplatimo igrače", rekao je Pantović.

Sam Ruiz, kojeg je zvao i bogati turski Kajseri, rekao je...

"Hvala i ostalim klubovima koji su me zvali, poput Kajserija. Bila je ozbiljna ponuda, ali mene je privukao projekat Lige šampiona. To mi je bilo privlačnije nego novac Kajserija", rekao je novi fudbaler crveno-belih, koji će se momentalno pridružiti ekipi na pripremama u Sloveniji.

Trener Božović odveo je igrače u Terme Čatež u ponedeljak.

Opširnije o Ruizu i njegovom učniku u prethodnim klubovima.
Povezano

Sve vesti