• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GUBITČIĆ: Japanski PIO u minusu 44 milijardi €

Izvor Tanjug

Japanski nacionalni penzioni fond, najvredniji na svetu, pretrpeo je najveći godišnji gubitak od globalne finansijske krize, izjavio je danas jedan neimenovani zvaničnik iz japanskog ministarstva zdravlja.

U tom ministarstvu, koje nadzire Vladin penzioni investicioni fond, kažu da je Fond na putu da prijavi manjak od 5.000 milijardi jena (43,9 milijardi dolara) u fiskalnoj godini završenoj u martu 2016. godine, prenosi agencija Frans pres.

Ova cifra je, prema rečima neimenovanog zvaničnika, pomenuta na sastanku iza zatvorenih vrata.

Najnoviji gubitak je delimično povezan sa padom akcija na berzama u leto prošle godine, na koji je uticala bojazan vezana za usporavanje kineske ekonomije i iznenadna devalvacija juana.

Prethodni rekordan gubitak od 9.300 milijardi jena (81,6 milijardi €) je zadesio Fond u godini završenoj u martu 2009. godine, pošto su se finansijska tržišta sunovratila nakon bankrota američke banke Liman braders u septembru 2008. godine.

Japanski penzioni fond, vredan 1.235 milijardi dolara, gotovo je udvostručio iznos akcija u svom portfoliju kako bi generisao veće prinose, a sve sa ciljem finansiranja rastućeg broja penzionera u Japanu koji zavise od isplata fonda, navodi AFP.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

"Gubitčić" :D :D :D

special image