Šta je sve potrebno za upis u prvi razred

Za upis deteta u prvi razred osnovne škole Sekretarijatu škole potrebno je podneti: lekarsku potvrdu, izvod iz Matične knjige rođenih, ne stariji od 6 meseci, prijavljeno prebivalište kao u ličnoj karti roditelja i potvrdu da je dete završilo pripremni predškolski program.

0
A- A A+

Upis dece u beogradske osnovne škole obaviće se od 1. aprila do 31. maja. U prvi razred upisuju se deca koja su rođena u periodu od marta 2001. do marta 2002. godine.

Medjutim, u prvi razred mogu biti upisana i deca starija od 7 godina i 6 meseci, koja zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nisu upisana u školu, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje.

Ove godine u školskim klupama naći će se 78.477 prvaka, što je za oko 2.000 đaka više u odnosu na prošlu godinu.

Osnovna škola je dužna da upiše dete koje ima prebivalište na području škole, ali na zahtev roditelja, mogu biti upisna i deca sa područja druge škole, u skladu sa prostornim mogućnostima škole.

Jedan od uslova za upis deteta u prvi razred jeste odlazak kod školskog psihologa radi testiranja deteta. U slučaju da, po mišljenju psihologa, dete nije zrelo za upis u školu roditeljima se pruža pomoć u prevazilaženju problema, kao i mogućnost ostvarivanja određenih prava iz socijalne zaštite.

Za upis deteta u prvi razred, osim potvrde lekara, Sekretarijatu škole potrebno je podneti:,

- potvrdu da je dete završilo pripremni predškolski program
- izvod iz Matične knjige rođenih, ne stariji od 6 meseci
- prijavljeno prebivalište kao u ličnoj karti roditelja

(MONDO)

Sve vesti