• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Malović dobitnik nagrade Laza Kostić

Dobitnik književne nagrade "Laza Kostić" za 2007. godinu je Nikola Malović za knjigu "Lutajući Bokelj", koju je objavila Izdavačka kuća "Laguna". Godišnja nagrada "Laza Kostić" dodeljuje se za najbolje delo u svim žanrovima kojima se Laza Kostić bavio.

Dobitnik književne nagrade "Laza Kostić" za 2007. godinu je Nikola Malović za knjigu "Lutajući Bokelj", koju je objavila Izdavačka kuća "Laguna".

"Roman 'Lutajući Bokelj' spada u retke knjige pisane u našem vremenu, koje brodeći između autentičnog postojanja i njegovog privida, uspevaju da čitaocu modernim jezikom daju nešto od tradicionalne vrednosti", rekao je predsednik žirija, Nenad Šaponja.

Godišnja nagrada "Laza Kostić" dodeljuje se za najbolje delo u svim žanrovima kojima se Laza Kostić bavio, a Nikola Malović je drugi dobitnik tog priznanja.

Radnja romana "Lutajući Bokelj" smeštena je u Boka Kotorskoj, koja je puna turista iznenadnih situacija, neobičnih dešavanja, misterioznih nestanaka i fešti.

Nikola Malović rođen je 1970. godine u Kotoru, diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjigu kratkih priča "Poslednja decenija", novele u dramskoj formi "Kapetan Vizin - 360 stepeni oko Boke", "Peraski goblen" i oko 2000 tekstova.

Nagrada "Laza Kostić" biće uručena 14. marta na Salonu knjiga u Novom Sadu, u okviru književne manifestacije "Dani Laze Kostića", koja će omogućiti posetiocima Novosadskog sajma susrete s piscima uokviru desetak programa na različite teme.

Salon knjiga u Novom Sadu biće održan od 13. do 18. marta, a jedan od gostiju manifestacije biće i engleski pisac, kolumnista i bivši rok novinar Toni Parsons, hroničar engleskog panka i novog talasa, koji je 2005. godine bio na 50. Beogradskom sajmu knjiga.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE