Otkud najezda leptirica? Veoma je prosto!

Autor:

Hiljade leptirica nisu se pojavile slučajno na "Stadionu Francuska" uoči finala EURO 2016.

Završilo se loptom koja je uletela u mrežu Francuske u produžecima, za veliko slavlje Portugalaca, ali umalo da ne počne na vreme jer je na "Stadionu Francuska" letelo hiljade i hiljade leptirica.

Ceo "Stade de France" bio je prekriven insektima, koji su smetali fudbalerima, sudijama, novinarima, redarima, fotoreporterima, navijačima...

UEFA, organizatori turnira i policija održali su hitan sastanak oko 20 časova, sat vremena pre početka finalne utakmice Evropskog prvenstva na kojoj je doneta odluka da se uradi sve što se može, bar u čišćenju terena i kamera, a onda odigra susret.S obzirom na to da su ovakve najezde veoma retke, naročito u gradovima veličine Pariza, mnogi su se zapitali – otkud toliko leptirica odjednom na modernom zdanju u predgrađu prestonice?

Objašnjene postoji i veoma je prosto – u strahu od terorista i podmetanja bombe na stadionu, organizatori su cele noći uoči finala patrolirali stadionom, reflektori su bili "upaljeni" od sumraka do svitanja i leptirice su samo radile ono što inače rade – išle u pravcu izvora svetlosti i toplote.


Povezano

Sve vesti