Pepe: Krv, suze i znoj

Autor:

Fudbaleri Portugala izjavili da je trijumf u finalu EURO najlepši trenutak u njihovim karijerama

Portugal je uspeo da se prvi putu istoriji popne na krov Evrope. U finalu Evropskog šampionata u Parizu pobedili su Francusku rezultatom 1:0 u produžecima i konačno ostvarili san.

Kristijano Ronaldo, koji je zbog povrede napustio teren u 24. minutu, rekao je da mu je osvajanje Evropskog prvenstva jedan od najlepših trenutaka u karijeri.

"Ovo je jedan od najsrećnijih trenutaka u mojoj karijeri. Presrećan sam. Čekao sam dugo na ovo, još od 2004. godine. Uvek sam govorio da bih mnogo voleo da osvojim trofej sa Portugalom i da uđemo u istoriju, a to se sada i dogodilo", rekao je Ronaldo.

Najbolji igrač Portugala izjavio je da je uprkos tome što je propustio finale verovao da njegovi saigrači mogu do pobede.

"Portugalski narod je ovo zaslužio, moji saigrači su ovo zaslužili. Nažalost, situacija se nije razvijala dobro po mene, ali sam oduvek verovao u saigrače, u njihove kvalitete i sposobnosti. Želim da se zahvalim svim saigračima, selektoru, celom stručnom štabu, ali i svim Portugalcima koji su nas bodrili. Ovo je jedinstven trenutak i za mene i za sve Portugalce. Ovo je nezaboravno", rekao je Ronaldo.

Strelac pobedničkog gola Eder ocenio je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji evropski trofej.

"Ovo je nevorovatan trenutak. Borili smo se svom snagom. Bili smo sjajni. Mislim da smo zaslužili ovu titulu, jer je mnogo timskog rada i truda uloženo. Portugal je toliko dugo čekao ovaj trofej, tako da je ovo fantastičan rezultat", rekao je Eder, koji je u igru ušao u 79. minutu.

Verovao je...

"Eder, daćeš gol. To mi je rekao", ponovio je Eder reči koje mu je uputio Kristijano Ronaldo kada je ulazio u igru.

Ovaj 28-godišnji napadač je udarcem po zemlji sa oko 25 metara u 109. minutu savladao golmana Francuske Uga Lorisa kojim je zvanično obezbedio trofej Portugalu.

Najbolji igrač finalne utakmice, Pepe, rekao je da je njegova ekipa na Evropskom prvenstvu dala maksimum.

"Na ovom prvenstvu smo dali sve što imamo, našu krv, naš znoj, naše suze. Ispisali smo nove sjajne stranice portugalskog fudbala. Bila je ovo teška utakmica, pogotov jer smo ostali bez najboljeg igrača u ranoj fazi. Mi smo u njega uložili svu našu nadu, jer on može da postigne gol u svakom trenutku", rekao je Pepe.

Ipak, ekipa nije poklekla posle toga.

"Kada sam shvatio da ne može da nastavi utakmicu, pokušao sam da kažem saigračima da moramo da pobedimo za njega. Selektor nas je potom dobro postavio, a i pravio je izmene u pravim trenucima", dodao je Pepe.

Povezano

Sve vesti