Grizman: Tuga i ponos

Autor:

Najbolji strelac Evropskog prvenstva žali što nije uspeo da postigne gol u finalu i Francuskoj omogući titulu na domaćem terenu

Antoan Grizman bio je najbolji na Evropskom prvenstvu, ali je zakazao u finalu protiv Portugala.

"Veoma sam razočaran zbog mojih saigrača. Mnogo sam želeo da im donesem trofej, ali nisam postigao gol u finalu", rekao je Grizman.

Francuska je sinoć u finalu Evropskog prvensva posle produžetaka poražena od Portugala rezultatom 1:0.

"Fudbal je surova, ali istovremeno i magična igra. Omogućava nam fenomenalne trenutke, ali i tužne, takođe. Mislim da smo dali maksimum u finalu i zato ne ma žala, ponosan sam na svakog igrača u našem timu. Iz ovog poraza treba da izvučemo pouke i vratimo se jači", poručio je Grizman, koji je na Evropskom prvenstvu postigao šest golova, a zabeležio je i dve asistencije.

On je napomenuo da je Portugal pokazao da ima sjajnu ekipu.

"Portugal nije samo Ronaldo. Igraju veoma čvrsto u odbrani i uspeli su da postignu gol bez najboljeg igrača", dodao je Grizman.

Kapiten i golman Francuske Ugo Loris smatra da Francuska ima za čim da žali. Ocenio je da su detalji odlučili pobednika u finalnom meču.

"Imali smo mnogo više šansi od njih. Nedostajalo nam je preciznosti u odlučujućim trenucima, ali sve to je deo fudbala... Sada moramo da čestitamo Portugalu, jer su tokom celog turnira bili mentalno jaki. Za nas je ovo pozitivno iskustvo, jer možemo da izvučemo pouke. Sada smo svi veoma razočarani i uznemireni jer na kraju nismo podigli trofej", rekao je Loris.

Povezano

Sve vesti