Goreo Pariz (VIDEO)

Autor:

Policija u glavnom gradu Francuske imala dosta posla pre i posle finala Evropskog prvenstva u fudbalu. Korišćeni suzavac i vodeni topovi, uhapšeno više od 40 izgrednika

Pariska policija dobro se spremila za finale Evropskog prvenstva u fudbalu u kojem je Portugal pobedio domaću Francusku 1:0 u produžecima i osvojio prvu titulu u istoriji.

Policijaci su imali mnogo posla i pre posle meča.

Uoči početka finalene utakmice na Stadionu Francuska više desetina huligana pokušalo je da uđe u tradicionalnu fan zonu kod Ajfelove kule, ali pošto ih je policija sprečila u tome zbog prevelike gužve došlo je do sukoba.

Pripadnici policijskih snaga morali su da upotrebe i suzavac kako bi sprečili navijače da probiju kordon i uđu u masu, budući da je ta zona bila popunjena do poslednjeg mesta i na njoj je bilo više od 90.000 navijača, dok su huligani odgovorili paljenjem kontejnera, klupa i rastinja u blizini.

Policajci su morali da upotrebe i vodene topove kako bi ugasili vatru, a dim zbog zapaljenih stvari kuljao je gotovo tokom celog prvog poluvremena.

Izvor: Youtube

I posle meča izrazili su nezadovoljstvo zbog poraza svog tima, pa su takođe uništavali sve pred sobom na ulicama Pariza.

Izvor: Youtube

Prema izveštajima iz glavnog grada Francuske u incidentima koji su trajali do duboko u noć bilo je najviše domaćih navijača, ali i fanova Portugala, kao i huligana koji su imali druga obeležja.

Policija je uhapsila više od 40 izgrednika u Parizu u nedelju uveče, prenosi "Dojče vele".

Izvor: Youtube

Povezano

Sve vesti