• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Imam ekskluzivnu vest...

Izvor MONDO/Agencije

Srbija će ove godine imati najveći privredni rast u regionu, a u Evropi će biti na četvrtom mestu, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u Aranđelovcu rekao da nas u prvih šest meseci očekuju pozitivni ekonomski pokazatelji, što će dovesti i do povećanja plata i penzija.

"Mi ćemo u narednih nekoliko dana imati zvanične rezultate rasta svih ekonomija u Evropi, za nekih 15 dana imaćemo te rezultate. Zvanične procene MMF za Srbiju za 2016. bile su da ćemo imati rast, ali da će biti najniži u regionu, kako danas stvari stoje Srbija će u prvih šest meseci imati najveću stopu rasta BDP u celom regionu i biće u prve četiri države u Evropi", istakao je Vučić u Aranđelovcu.

To je, kako je napomenuo, nešto što ne može da se sakrije i što će značiti više posla za ljude, od kraja godine veće plate u javnom sektoru, veće penzije.

"To smo mogli samo zato šmo smo imali narod koji je bio strpljiv i trpeljiv, koji je svhatio da moramo sebe da promenimo, da imamo nemački model, da radimo više, a ne da plačemo i kukamo, jer neće ništa sa neba da nam padne", poručio je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić otvorio je ranije danas u Aranđelovcu novu fabriku za proizvodnju grđevinskog stiropora domaće kompanije "Bekament", u čiju izgradnju je investirano četiri miliona evra i koja će zaposliti 70 novih radnika.

Vučić je, u razgovoru sa radnicima, rekao da će država pomoći koliko može domaćim fabrikama jer te firme državi plaćaju poreze i doprinose i obezbeđuju nova radna mesta.

"Zahvaljujući ovakvim fabrikama država ima više sredstava za škole, bolnice", rekao je Vučić.
On je dodao da vlada traži domaće firme kojima bi mogla da pomogne, ali da je malo dobrih firmi poput Bekamenta.

"Presrećni bismo bili kad bismo mogli više novca da damo domaćim preduzećima", rekao je Vučić.  On je najavio da će u narednom periodu na tenderima davati prednost domaćim firmama, ukoliko ponude iste uslove kao strane firme.

Vučić je istakao da će država pomoći da Aranđelovac ima bolju putnu infrastrukturu, te da će se u narednom periodu obnavljati put Aranđelovac - Mladenovac.

Bekament je otvorio novu fabriku u okviru svog proizvodnog kompleksa u Banji.

Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici biće 500.000 metara kubnih.

Bekament će sa građevinskim stiroporom u ponudi postati jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu.

Pored postojećih 300 radnika u novom postrojenju će biti zaposleno još 70 ljudi.

Svi proizvodi Bekamenta poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU i planirano je da se građevinski stiropor koji će se proizvoditi u novoj fabrici plasira na domaće, ali i na tržišta država regiona.

U prethodne dve godine kompanija Bekament je svoju proizvodnju uglavnom izvozila.
Novootvorena fabrika u potpunosti zaokružuje proces proizvodnje od osnovnih sirovina do finalnih proizvoda.

Bekament za 2017. godinu planira još jednu investicija u vrednosti od 10 miliona evra.

Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, građevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250.000 tona.

Od svog osnivanja 1992. kompanija Bekament proizvodi materijale od čuvenog venčačkog kamena, a 2010. je uvedena potpuna automatizacija proizvodnje svih praškastih proizvoda.



Komentari 215

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aca

Vucic malo preteruje sa optimisticnim izjavama tipa "sramota me koliko nam dobro ide" itd,medjutim nije slucajno sto covek ima 50 posto podrske naroda ,stvarno se bori i radi za razliku od svih ostalih politicara u zemlji,oni se zapravo ne mogu ni nazvati politicarima ,sve ostalo su degenerici i lopovi,primer Cedomir Jovanovic,apsolutni kreten decko otisao u Srebrenicu da se ulizuje najglupljem narodu u evropi i da prica kako Vucic i Dodik rade protiv Srbije.Sve ostalo osim Seselja nije za spomen uopste narocito dijabola Pajtic i njemu slicni.Ja sam inace veliki pesimista i ne verujem ni vucicu svaku rec medjutim cini mi se da je covek posten i da se bori i da ima maksimalne rezultate kakvi se u Srbiji mogu postici.Vucic gresi u tome sto to ne govori dovoljno narodu,narod u Srbiji je glup oni misle da mi mozemo kao Amerika da stvorimo pr. platu od 700 evra preko noci,NE.Ekonomski rast se odvija jako sporo,realni boljitak se moze ocekivati tek 2018,2019 i uz maksimalne ekonomske rezultate.POGLEDAJTE SAJT MMF gde su zvanicni rezulati srbije do juna i uverite se da je ovaj covek medju ostalim najbolji covek za mesto premijera

Sotir Milivojevic

Sendvica i igara!!! 😃

Bojan

Mislim da je krajnje vreme da se uradi nešto u Kraljevu koji je nekada imao Magnohrom, Fabriku vagona i mnoge druge firme a danas je jedan od najzaostalijih gradove

special image