• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komplet: Potpisano i iza prugu St.Pazova - N. Sadi

Izvor Tanjug

Srpske železnice potpisale su jutros sa kompanjom Ruskih železnica RŽD internešnel aneks 3.1 ugovora o ruskom kreditu za gradnju pruge Stara Pazova - Novi Sad u dužini od 40 kilometara.

Vrednost radova je 338 miliona dolara, a planirana je modernizacija postojećeg i izgradnja drugog koloseka.

To je poslednja deonica za koju nije bio potpisan aneks ugovora o finansiranju sredstvima ruskog kredita, čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i prvi potpredsednik Ruskih železnica Aleksandar Mišarin.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali v.d. direktor Infrastrukture železnice Srbije Dušan Garibović i predsednik RŽD internešnel Sergej Pavlov.

Mihajlović je nakon potpisivanja održala sastanak sa ruskom delegacijom, nakon kojeg će u Vreocima prisustvovati početku radova na rekonstrukciji barske pruge od Resnika do Valjeva, koja se takođe finansira ruskim kreditom.

Ruski kredit obuhvata modernizaciju i gradnju Pančevačke pruge, šest deonica na Koridoru 10, obnovu barske pruge od Resnika do Valjeva, prugu Stara Pazova - Novi Sad i nabavku 27 novih dizelmotornih vozova iz Rusije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ajoooj

Ako 40 km kosta 338 milki + 27 lokomotiva( cifra nepoznata,vozovi losi) ostalo za gajbu piva a duzni 800 miliona dolara sa kamatom od 4%,Ko je ovde lud?Znamo ko to placa?

special image