mondo.rs

Napad u Nici: Pun kamion oružja-igračaka

Autor:

Ukupno 52 ranjenih u terorističkom napadu u Nici je u kritičnom stanju, saopštilo je francusko tužilaštvo. Kabina kamiona napadača bila puna replika oružja.

25
A- A A+


Predsednik Francuske Fransoa Oland rekao je da je među 84 ubijenih bilo i mnogo stranaca i dece, od kojih su neka sasvim mala.

Među 84 mrtvih nakon napada u Nici je desetoro dece i desetoro tinejdžera, potvrdio je francuski tužilac.

"Desetoro dece i deset tinejdžera su među žrtvama napada Tunišanina koji je kamionom proleteo kroz masu ljudi za vreme vatrometa povodom Dana pada Bastilje" izjavio je tužilac Fransoa Molin.

Tužilac Molin je novinarima precizirao da je novi bilans 84 mrtvih i 202 ranjenih od kojih se više desetina još bori za život, prenosi AFP.

"Još niko nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad u Nici ali sam čin ima sve karakteristike terorističkog čina" rekao je Molin.

Karikaturistkinja satiričnog lista "Šarli ebdo" je pod pseudonimom Koko objavila karikaturu povodom napada u Nici, koja je odmah izazvala bes na društvenim mrežama.

"Šarli ebdo" je i sam bio meta terorističkih napada početkom prošle godine, kada je ubijeno osmoro zaposlenih u tom listu.

IGRAČKE

Napadač Muhamed Bulel držao je u kamionu kojim je izvršio masakr u Nici replike oružja, javljaju francuski mediji, citirajući tužioca iz Pariza Fransoa Molina.

Policija je u kabini kamiona pronašla pištolj kalibra 7,65 milimetara i municiju.

Ispostavilo se da je ostalo oružje, uključujući još jedan pištolj, dve puške i granate, bilo lažno.

Ovde možete pročitati sve o napadu u Nici.

Povezano

Sve vesti