MONDO/Agencije

Mesi i Inijesta otkazali put u Antaliju

Fudbaleri Barselone otkazali su učešće na humanitarnom duelu fudbalskih zvezda u Turskoj posle pokušaja vojnog puča u toj zemlji. Meč će najverovatnije biti odložen

2
A- A A+

Samjuel Eto najavio je veliki humanitarni meč u Antaliji za večeras, ali će on zbog novonastale situacije u toj zemlji i pokušaja vojnog puča, najverovatnije biti odložen, prenose lokalni mediji.

Kamerunac, koji nastupa za Antaliju, želeo je na duelu velikih zvezda da prikupi novac za svoju humanitarnu organizaciju koja slavi deset godina postojanja, ali su neki fudbaleri, poput Lea Mesija i Andresa Inijeste otkazali put u Tursku.

Barselona je objavila da njeni igrači neće putovati u Tursku, jer ne žele da rizikuju svoju sigurnost.

Veliki broj igrača već je doputovao u Tursku, poput Arde Turana, Karlesa Pujola, Deka i Erika Abidala. Trener Fabio Kapelo, koji se takođe nalazi u Antaliji, saopštio je novinarima da svi osećaju strah, ali da je situacija mirna.

Bivši igrač Barselone, Intera i Čelsija Samjuel Eto planirao je da na meču u Antaliji okupi bivše i sadašnje asove - Didijea Drogbu, Mikaela Esjena, Edena Azara, ali i Marsela Desaija i Džej Džej Okoču.

Po svemu sudeći, asovi će morati na nekom drugom mestu da odigraju humanitarnu utakmicu.

Povezano

Sve vesti