Trešnje su zdrave i super se slažu sa čokoladom i rumom. Iskoristite ih dok ih još ima na pijacama!
Sastojci:
120 grama putera (neka bude na sobnoj temperaturi)
250 grama smeđi šećer
2 šoljice ruma
1 jaje
125 grama belog brašna
štapić vanile
malo soli
200 grama bele čokolade
200 grama trešanja (izvadite koštice)
Super fora za čišćenje jagoda i trešanja
Postupak:
Spojte brašno i puter. Dodajte šećer i rum pa umutite. Dodajte i jaje pa mutite još, a potom dodajte šećer, vanilu, so i belu čokoladu i mešajte dok testo ne postane glatko.
Dok čistite trešnje, uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
U pleh možete staviti papir za pečenje ili nauljiti ga, a potom uliti testo. Onda preko naređajte trešnje i ubacite da se peče 40 minuta.
Najbolji na način da proverite da li je pečeno je da čačkalicu umočite u testo. Ako na njoj nema testa, znači da je gotovo!
Isecite na kocke i poslužite!
Još saveta i recepta,a kao i najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.