Šta je sve potrebno:

Za podlogu:

200 grama smeđeg šećera

200 grama čokolade za kuhinje

200 grama lešnika

2 žumanca

Za fil:

300 grama čokolade za kuvanje

1.25 dl mleka

6 jaja

75 grama šećera u prahu

1.8 dl slatke pavlake

pola kašičice praška za pecivo

2 kašičice šećera

mleveni lešnici

čokolada za ukrašavane

Kako da napravimo:

U šerpicu sipajte šećer i vodu i karamelizujte ga, dok ne dobije smeđu boju, pa dodajte čokoladu i prokuvajte.

Umešajte lešnike i sklonite sa vatre. U vruću smesu dodajte žumance, pa stavite da se ohladi. Nakon toga izručite ga u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Potom ga smestite u frižider.

Na pari rastopite čokoladu i mleko, a u drugoj posudi umutite i skuvajte žumanca na pari. Potom toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu.

Lepo mešajte dok se ne zgusne. Činiju sa smesom potpite do pola u ledenu vodu i mešajte dok se ne ohladi. Umutite pavlaku i dodajte čokoladnoj smesi. Belance, prašak za pecivo i šećer umutite u čvrst sneg i umešajte u čokoladnu kremu. Namažite na ohlađeno testo i stavite u frižider da se ohladi. Kolač pospite mlevenim lešnicima i usitnjenom čokoladom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.