Vulin o izbeglicama: Dobrodošli samo azilanti

Autor:

Svaki ilegalni prelazak srpske granice biti sankcionisan, a da će svi migranti koji ne žele da zatraže azil biti vraćeni u zemlje iz koje dolaze, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

2
A- A A+

"Imamo najbolje rezultate u borbi protiv krijumčara, zemlja smo koja je to ozbiljno shvatila i druge zemlje na ruti mogu samo da uče od nas", rekao je Vulin novinarima u Nišu i dodao da će borba protiv krijumčara biti pojačana.

Za mešovite timovi vojske i policije, čije formiranje je juče najavio premijer Aleksandar Vučić, Vulin je rekao da će biti ojačani prevodiocima, socijalnim radnicima koji će voditi računa o eventualnim maloletnim migrantima bez pratnje i ljekarima koji će voditi računa o zdravlju migranata.

On kaže da će svakome biti ponuđena zakonska mogućnost da zatraži azil, ali će biti onemogućeno ilegalno kretanje po Srbiji.

Vulin je rekao da će odluku o formiranju ovih timova Vlada donijeti na večerašnjoj sednici, nakon koje će se steći uslovi da se vojska upotrijebi za čuvanje granica, preneli su beogradski mediji.

Povezano

Sve vesti