Koliko se uštedi uz vaučer "Moja Srbija"

Autor:

U Srbiji se poslednjih meseci beleži rast broja turista, kako stranih, tako i domaćih, a primetno je da se sve veći broj naših građana odlučuje da bar deo odmora provedu u zemlji, što pokazuje i broj podeljenih vaučera.

Koliko se uštedi uz vaučer "Moja Srbija" Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo kaže da je letnja turistička sezona odlično počela i da se od početka godine do sada oko 35.000 građana prijavilo za vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije.

"Kampanja Moja Srbija je u punom jeku, karavan Turističke organizacije Srbije je završen i u prvih pet meseci beležimo ukupan rast broja turista, a ono što nas raduje već drugu godinu za redom je i rast broja domaćih turista koji se u sve većoj meri odlučuju da bar deo odmora provedu u svojoj zemlji", rekla je Pindžo Tanjugu.

Ona kaže da su i dalje planine najposećenije, kao i banjska mesta. Velika posecenost je i u domaćoj radinosti, u privatnom smeštaju, ne samo u hotelskim kapacitetima i specijalnim bolnicama, dok je strancima Beograd i dalje destinacija "broj jedan".

Ušteda od 5.000 dinara

Zahvaljujući vaučerima, trošak za odmor u Srbiji može biti umanjen za 5.000 dinara. Potrebno je samo da se putnici opredele za jednu destinaciju gde će boraviti bar pet noći, a svi potrebni zahtevi se moraju predati najmanje mesec dana pre planiranog odlaska na odmor. Za učešće u akciji do sada se prijavilo više od 600 hotelijera i ugostitelja u Srbiji. Od ove godine sve više je privatnih, odnosno onih koji pripadaju domaćoj radinosti koji su ponudli smeštaj građanima za boravak u nekom od turističkih mesta.

 Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je potvrdila da je do sada podeljeno više od 35.000 vaučera ističući da je to veoma dobar rezultat, s obzirom na to da je ukupano za 2016. planirano 46.000, kao i da je sve više smeštajnih kapaciteta uključeno u akciju.

Ona je takođe objasnila da o dobijanju vaučera svi zainteresovani mogu da se informišu na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema njenim rečima, u toj akciji trenutno ima više od 520 smeštajnih kapaciteta i dalje se njihov broj povećava, pošto se prijavljuju svakog petka i na sajtu ministarstva se ažurira tabela.

TOS je pored te kampanje namenjene domaćim turistima započeo i kampanju za tranzitne turiste i prošle nedelje je počela podela flajera na graničnim prelazima.

"Planirano je da turistima bude podeljeno oko 600.000 flajera prilikom ulaska u našu zemlju, kako bismo im sugerisali gde mogu da provedu vreme u Srbiji. Na naplatnim ramapama ćemo, takođe, deliti te flajere. Na Horgošu i Batrovcima je omogućen besplatan vaj-faj internet u trajanju od sat vremena za turiste dok čekaju na prelazu, koji ih prvo usmerava na sajt TOS-a", navela je Labović.


Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti

Mondo izdvojeno