MONDO/Agencije

Šapić, uz SRS, ponovo vodi Novi Beograd

Na današnjoj sednica Skupštine Gradske opštine Novi Beograd, na kojoj je prisutno 26 od 49 odbornika, izabrano je novo rukovodstvo te opštine. Na čelu opštine je reizabrani Aleksandar Šapić.

8
A- A A+
Aleksandar Šapić Foto: MN Press

"Žao mi je što nismo napravili najširu moguću vlast, da sve stranke budu u vlasti. Želim da lokalne teme budu iznad nacionalnih. Moja vrata će uvek svima biti otvorena za lokalnu politiku", rekao je Aleksandar Šapić po izboru.

Odbornici Srpske napredne stranje nisu učestvovali u sednici, a ta stranka nije želela ni u da uđe u lokalnu vlast.

Za Šapića su glasali odbornici njegove grupe građana, a podržali su ga odbornici SRS i DS, dok odbornici SNS nisu prisustvovali.

Za zamenika predsednika opštine izabran je Svetozar Andrić, odbornik iz redova Srpske narodne partije i član predsedništva te stranke.

Šapić je rekao da ne može sa sigurnošću da kaže ko je za njega glasao, jer je glasanje bilo tajno, ali pretpostavlja da su to učinili odbornici iz Udruženja "Za naš grad", odbornici SRS i odbornici DS.

"U izvršnoj vlasti ćemo biti mi i SRS, DS neće učestvovati", rekao je Šapić dodajući da mu je žao što nisu prisustvovali odbornici SNS-a.

Zamenik general-potpukovnik

Novoizabrani zamenik predsednika opštine Svetozar Andrić (1954) diplomirao je na Vojnoj akademiji u Beogradu 1979. godine i obavljao brojne visoke vojne dužnosti. Nosilac je čina general potpukovnika i više vojnih odlikovanja. Nakon odlaska u penziju vodio je porodičnu firmu.

"Na kraju krajeva, mi nećemo praviti nikakve koalicije i ja smatram da opštinska vlast treba da živi od skupštine do skupštine. Biće otvorena vrata uvek svima", rekao je Šapić novinarima posle izbor, dodajući da se nada da to što SNS ne učestvuje neće uticati na zdravu komunikaciju sa gradskom vlašću.

On je dodao i da mu je drago što je SRS "pokazala političku zrelost", navodeći da su rekli da je lokalna politika lokalna i da žele da mu pomognu bez ikakvog uslovljavanja.

Odbornik DS Dragan Vujović potvrdio je da će odbornici te stranke podržati Šapića.

Šapić je najavio da će i u buduće raditi kao do sada i da će mu u prvom planu biti unapređenje uslova na toj opštini.

"Da uradimo puno malih stvari, parkić, teren više, da unapredimo sadržaje, sve opštine ugledajući se na nas imaju sada besplatne programe, akcenat će biti na najstarijima i najmlađima", rekao je Šapić.

Jedna ostavka, dva kluba

Između prošle i ove sednice odbornica DS Nada Kolundžija podnela je ostavku, a ustanovile su se i dve nove odborničke grupe - SRS i DJB.

On je dodao i da očekuje dobru komunikaciju sa svim organima, kako republičkim tako i sa gradom Beogradom.

"Naš zadatak je da što bolje sarađujemo i učiniću sve da u tom pravcu razmišljam", rekao je Šapić odbornicima.

Na dnevnom redu sednice, pored izbora predsednika i zamenika predsednika opštine Novi Beograd, bilo je i biranje Veća te opštine, razrešenje i imenovanje članova upravnih i nadzornih odbora Novobeogradske kulturne mreže, Turističke organizacije, direktori javnih preduzeća iz ingerencija te opštine.

Odbornici su se izjašnjavali i o završnom računu budžeta, te o predlogu odluke drugog rebalansa budžeta.

Povezano

Sve vesti