LAŽNO OPTUŽEN: Prof Čupić dobio spor protiv Kurira

Autor:

Profesor Univerziteta u Beogradu, Čedomir Čupić, saopštio je danas da je, posle tri godine parničnog suđenja, dobio spor "Kurira" i da je sud utvrdio da je lažno optužen.

19
A- A A+

Ugledni profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić je spor dobio protiv Saše Milovanovića, tadašnjeg glavnog i odgovornog urednika "Kurira", Slavice Tomičić, novinarke tog dnevnog lista i NID Kurir info, zbog teksta u kojem je "teško lažno optužen za seksualno uznemiravanje studentkinja".

Opomena svim novinarima

Prema oceni Čupića, "ova presuda je ozbiljno i dobro upozorenje novinarima, kao poslenicima izuzetno važne i značajne profesije, da se uvek u obavljanju svojeg posla pridržavaju visokih standarda i logike svog poziva".

Čupić u saopštenju ukazuje da je "tekst objavljen na osnovu lažnog anonimnog dopisa koji je potpisala nepostojeća studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Svetlana Lazarević", u ime nepoznate grupe "Studentkinje bez zaštite".

"Dobio sam konačnu presudu Višeg suda u Beogradu, koju je u drugostepenom postupku potvrdio Apelacioni sud u Beogradu. Presudom su naznačena lica i Novinsko izdavačko društvo Kurur info osuđena da mi, na ime nadoknade nematerijalne štete, zbog povrede časti i ugleda, isplate 150.000 dinara, kao i na naknadu troškova za vođenje sudskog postupka u iznosu od 112.100 dinara", ističe Čupić.

Ovom presudom namirena je pravda, naglasio je Čupić, "odnosno osuđena je nepravda koja mi je javno naneta objavljivanjem teksta 'Skandal na FPN: Profesor uči studentkjinje boljem orgazmu', u listu "Kurir" 21. marta 2013. godine".

Tekstom u Kuriru, napisanom na osnovu lažne anonomne predstavke, kako smatra Čupić, "cilj svih koji su u tome učestvovali bio je da javnim blaćenjem i sramoćenjem dovedu u pitanje moj integritet kako bi me simbolički i ljudski četvorostruko likvidirali: profesionalno, moralno, porodično i kao javnu ličnost".

Povezano

Sve vesti