• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uplaćen novac od akcija Telekoma!

Izvor Tanjug

Telekom Srbija je isplatio akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti i građanima koji su dobili akcije Telekoma uplaćeno je po 403,6 dinara, potvrđeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.

 Akcije Telekoma - isplaćen novac građanima  Izvor: Petar Stojanović, MONDO
Ilustracija
Izvor: Petar Stojanović, MONDO


Pošto je više od 4,8 miliona gradana dobilo besplatne akcije Telekoma Srbija, odnosno pojedinacno su vlasnici 31 akcije, njima je na osnovu dividende za 2015. godinu juce isplaceno po 403,6 dinara.

Skupština Telekoma Srbija je ranije odlucila da na ime dividendi akcionarima bude isplacen ukupan bruto iznos od oko 12,3 milijarde dinara, od cega u budžet Srbije, kao vecinskog akcionara, ide oko 8,9 milijardi dinara.

Kada se od isplacenog iznosa odbiju poreske obaveze, manjinski akcionari, srazmerno svom vlasnickom udelu, dobice na osnovu ove odluke 13,02 dinara po akciji.

Telekom je u 2015. akcionarima isplatio dividendu od 13,08 dinara, a u 2014. godini 9,46 dinara po akciji.

Kompanija Telekom Srbija je u 2015. godini ostvarila profit od 16,3 milijarde dinara, dok je ukupan poslovni prihod u istom periodu iznosio 93,3 milijarde dinara, što je povecanje od 4,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Telekom Srbija je u protekloj godini ostvario i znacajan rast investicija od cak 64 odsto u odnosu na 2014. godinu i one iznose 20,1 milijardu dinara, što predstavlja najvece izdvajanje za tu namenu još od 2010. godine.

Država je vecinski vlasnik Telekoma sa 58,1 odsto akcija, sopstvene akcije cine 20 odsto kapitala, dok je ostatak u rukama bivših i sadašnjih radnika i gradana.

Komentari 48

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Simke

Pa ko je nama kriv kad se ne razumemo u biznis. Ljudi su sa manje novca kupovali šećerane i ostala propala preduzeća. I vidite gde su danas. Ne nisu u zatvoru,kao što je neko čvrsto obećao pa od silnih obaveza ,zaboravio da ih pohapsi. Oni su danas srpska elita. I niko im ništa ne može a i neće i da može.Mnogi od njih često drže predavanja na raznim biznis forumima. Idite na neko od njih pa naučite kako da uložite četristo dinara i postanete milioneri.

Mala

To nije ni za leba:-)

Petar

@Mala Kako nema? Vekna je ovde kod mene 25 dinara, pa ti vidi koliko vekni može da se kupi za te pare.

special image