mondo.me

Varvari bakljama na Belgijance!

Autor:

Crnogorska policija radi na identiifkovanju lica koja su bacila baklju u lokal WWW u Podgorici. Navijač Genk je tom prilikom zadobio ogrebotinu.

2
A- A A+

WWW, Bokeška ulica Foto: Mondo/Gordana Bojanić


Huliganski ispad u Podgorici!

Navijači Budućnosti napali su u četvrtak posle podne pristalice Genka, koji su se grupisali u podgoričkom kafiću u centru grada. 

Do incidenta je došlo oko 16 sati.

Prema informacijama kojima raspolaže Uprava policije Podgorice, u pitanju su dva lica koja su ubacila baklju u lokal nakon što su primetila da se u ovom kafe baru nalaze navijači belgijskog kluba.

Navijači Genka su bili u bašti WWW kluba, kada je naišla grupa Varvara, navijača Budućnosti, koji su, prema rečima očevidaca, izazvali sukobe. U toku tuče, nepoznato lice ili više njih ubacilo je dve baklje u WWW klub, usljed čega je zapaljen inventar kluba.

U gužvi koja je nastala, a u kojoj je prevrnut i oštećen dio inventara odnosno stolica i stolova, ogrebotinu je zadobio jedan navijač Genka, dok druga dva navijača ovog kluba nisu povređena, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su obavili razgovor sa navijačem Genka koji je zadobio ogrebotinu prilkom pada inventara. On im je kazao da ne želi da podnese prijavu policiji zbog događaja.

O događaju je upoznat nadležni tužilac koji se izjavio da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

"Službenici CB Podgorica će, kada lica budu identifikovana, sve potrebne podatke ustupiti oštećenom pravnom licu, radi eventualnog gonjenja dela po privatnoj tužbi. Službenici CB Podgorica su inače preduzeli sve potrebne preventivne aktivnosti kako bi večerašnja fudbalska utakmica u Podgorici, koja će se odigrati između FK 'Budućnost' i FK 'Genk', protekla u najboljem redu", navodi se u saopštenju.

Utakmica između Genka i Budućnosti igra se večeras u 20.45 sati.

Povezano

Sve vesti