• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voz zalutao u Ripanj, neko će odgovarati?

Izvor MONDO/Agencije

Putnički voz za Beograd nepredviđeno skrenuo na slepi kolosek i umalo udario parkiran vagon. Neko će odgovarati za incidnet, tvrdi resorna ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka saobracaja Zorana Mihajlovic porucila je danas da ce biti kažnjeni odovorni u železnickoj stanici Ripanj i preduzecu Srbija voz zbog incidenta kada je voz skrenut na slepi kolosek a zatim putnicima koji su, srecom, izbegli povrede, nije obezbeden ni prevoz do Beograda.

Kazniti sve redom

Ministarka je porucila da je to nedopustivo i da ce tražiti da u železnickoj stanici Ripanj od šefa stanice do skretnicara i svih koji su odgovorni, bez obzira na njihove izveštaje komisija, odgovaraju zato što su uradili, pošto su diretno ugrozili bezbednost ljudi. "Insistiram da se po liniji odgovornosti do direktora Srbija voza sprovede disciplinski postupak smanjenja plate, to ce biti moja preporuka i zahtev kao ministra saobracaja. To ne sme više da se dešava, svi zaposleni moraju odgovorno da se ponašaju kako bi došli do razvijene železnice", navela je Mihajlovic.

"Ovo u Ripnju nije prvi put da se dešavaju takve stvari, mi smo imali zimus slicnu situaciju kada su putnici ostavljeni i tada je Vlada i Ministarstvo upozorilo Srbija voz da tako ne može da se ponaša", rekla je Mihajlovic novinarima u Batrovcima.

Novi elektromotorni "štadler" voz je juce išao od Niša ka Beogradu i u železnickoj stanici Ripanj je iz neobjašnjenih razloga usmeren na pogrešan kolosek. Nesreca je izbegnuta pukim slucajem, jer je mašinovoda uspeo da zaustavi voz na pruzi koja nije elektrificirana.

Putnicima su novosonovane državne firme Infastruktura železnice Srbije, kao operater pruge, i kompanija za putnicki saobracaj Srbija voz priredile dvostruki šok. Nakon incidenta sa pomerenom skretnicom, docekalo ih je obaveštenja da se sami snadžui do konacne destinacije - stanice u Beogradu.

Ministarka Mihajlovic istice da Srbija ulaže veliki novac u železnicu da je vrednost projekata veci od milijardu i po evra, kao i da Ministarstvo na svaki nacin pokušava da vrati poverenje u železnicu.

"Želimo da se naši gradani i svi drugi voze našim vozovima, koji su sada delom novi. Ako sve to radimo nedopustivo je da, sa druge strane, deo zaposlenih u Železnici pošalje voz na kolosek koji ne radi i prava je sreca da nije bilo povredenih, kao i da puste te ljude da se sami snalaze i izlaze iz voza, a da niko živi iz železnice ne nade nacin da ih vrati do Beograda", naglasila je Mihajlovic.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gale

Najvise alkoholicara procentualno radi na Zeleznici.

zeks

Ma polako sa kaznama,rodjo,prvo neka nadlezni drzavni organi detaljno ispitaju uzroke incidenta,pa za jedno 20 ili najvise 30 godina sprovesti disciplinski postupak...Isto kao u slucaju Savamale,samo malo brze...

Seljak

Gde je most na reci Toplici kod Mionice ? Obecanje ministarke je do marta 2015 a sad je jul 2016' pa ko ce za to da odgovara ??? Mozda skretnicar ?

special image