RTS1 najgledanija televizija 2007. godine

Najgledanija televizija u Srbiji tokom 2007. godine bio je Prvi program RTS-a sa udelom gledanosti od 26,5 odsto, pokazuju rezultati istraživanja agencije AGB Nielsen Media Research koje je danas predstavljeno u Novom Sadu.

0
A- A A+

Najgledanija televizija u Srbiji tokom 2007. godine bio je Prvi program RTS-a sa udelom gledanosti od 26,5 odsto, pokazuju rezultati istraživanja agencije AGB Nielsen Media Research koje je danas predstavljeno u Novom Sadu.

Direktor agencije Darko Broćić kazao je da, elektronsko merenje gledanosti piplmetrom, pokazuje da je televiziju Pink tokom prošle godine gladalo 23,5 odsto populacije, dok je na trećem mestu bila televizija B92 sa udelom od 9,3 odsto.

Drugi program RTS-a pratilo je 6,8 odsto populacije, Foks (FOX) je imao udeo od 4,7 odsto, Avala 3,6 odsto, televizija Hepi (Happy) tri odsto, dok su Studio B, Košava i Prvi program televizije Vojvodine imale udeo od po jedan odsto.

"Borba između RTS 1 i Pinka vođena je tokom čitave godine, a Pink je bio najgledaniji tokom jula i avgusta. B92 je najveću gledanost imao u maju, novembru i decembru zbog serijala Veliki brat", rekao je Brocić.

Dodao je da je gladanost RTS 2 najviše zavisila od prenosa sportskih događaja, Skupštine Srbije i suđenja Vojislavu Šešelju, dok su Fox i Avala sve do avgusta imale pođednaku gledanost, kada je televizija Fox malo odskočila.

"RTS1 je dnevno u proseku bar jedan minut gledalo 4,12 miliona ljudi, Pink je imao 3,96 miliona gledalaca, B92 oko tri miliona, RTS2 je gledalo 2,88 miliona, dok su Fox i Avala imale oko 2,2 miliona gledalaca", saopštio je Broćić i dodao da je sličan odnos zabeležen i u dnevnoj dužini gledanja ovih TV stanica.

Prema njegovim rečima, ako bi uporedili rezultate istraživanja od 2003. do 2007. godine, Pink beleži stalni blagi rast gledanosti, RTS1 je nakon buma u 2006. godini doživeo izvestan pad, B92 ima kontinuiran rast gledanosti, dok kod RTS2 nema bitnih razlika.

Najgledanije emisija u 2007. bile su serija "Selo gori, a baba se češlja" sa 33,6 odsto rejtinga, serija "Bela lađa" imala je 28 odsto, fudbalska utakmica Srbija-Portugal 26,7 odsto, finale muzičke emisije "Zvezde granda" 25,6 odsto, a serija "Ono naše što nekad bejaše" 25,2 odsto rejtinga.


(Beta/MONDO)

Povezano

Sve vesti