mondo.rs

Pobeda Spartaka za "zelenim stolom"

Autor:

Spartak dobio meč 1. kola službenim rezultatom 3:0. Duel na Voždovcu prvobitno je okončan nerešeno 0:0, ali su "zmajevi" prekršili pravila FSS u finišu meča, pa su kažnjeni.

Pobeda Spartaka za "zelenim stolom" Foto: MONDO/Vladimir Sukdolak

Nerešeno na terenu, pobeda za "zelenim" stolom".

Spartak iz Subotice je posle meča 1. kola Superlige protiv Voždovca, koja je završena rezultatom 0:0, ipak, stigao do sva tri boda. "Golubovi" su nedugo nakon utakmice uložili žalbu na osnovu propisa Superlige koje je postavio FSS, a sve zbog nastupa Filipa Stuparevića, najmlađeg debitanta u istoriji sprskog fudbala.

 Igrač "zmajeva" je rođen 30. avgusta 2000. i na pomenutom meču ušao je u igru u 88. minutu utakmice.

"Po važećem pravilniku takmičenja koji je usvojen od strane FSS u članu 41. nedvosmisleno piše da igrač mlađi od 17 godina ne može nastupati za seniorski tim sem u izuzetnom slučaju kada je napunio 16 godina i ima potvrdu od nadležne lekarske komisije. Kako je Filip Stuparević rođen 30.08.2000. vidi se da on nije mogao biti na terenu", pisalo je u saopštenju Spartaka.Disciplinska komisija FSS donela je u četvrtak odluku da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 u koriste Spartaka, saopštio je subotički superligaš.

Zanimljivo, ovom "pobedom" tim iz Subotice izbio je na prvo mesto tabele, jer ima najbolju gol razliku, dok je Voždovac sada poslednji.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.