Oland: Povraća mi se od Trampa

Autor:

Predsednik Francuske Fransoa Oland osudio je danas ekscese republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa koji, po njemu, izazivaju "osećanje mučnine".

18
A- A A+

Oland koji je govorio na sastanku sa članovima Udruženja predsedničkih novinara u Parizu, ocenio je da "ekscesi na kraju izazivaju osećanje mučnine, čak i u SAD, posebno kada se napadne, u ovom slučaju kad Donald Tramp napadne, sećanje na vojnika".

Francuski predsednik je aludirao na Trampove napade na oca američkog vojnika muslimana, kapetana, koji je poginuo u Iraku 2004. u pokušaju da spasi svoje ljude.

Oland je takođe ukazao na "uvredljive i ponižavajuće" Trampove izjave.

Francuski predsednik je dodao da Tramp nije još izabran ali ako Amerikanci izaberu Trampa, to će imati posledice "jer su američki izbori i svetski izbori".

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je ranije danas da kandidat Republikanske partije Donald Tramp nije kvalifikovan da bude predsednik.

Obama je rekao da je Trampova kritika izrečena na račun porodice poginulog američkog vojnika - muslimana još jedan dokaz da on nije spreman da vodi zemlju.

Povezano

Sve vesti