• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papreno: Kilogram svinjetine i više od 600 dinara

Izvor mondo.rs

Vreli jul doneo je papreno poskupljenje voća od 50 odsto, povrća od 35 odsto, a mesa za više od 40 odsto, a njegova cena će, kako poručuju proizvođači, nastaviti da raste, prenose beogradski mediji.

"To još nije kraj, tržište ce se zadovoljiti tek kada cena bude 600 dinara, kad se uveze jedno 5.000-6.000 svinja”, rekao je Petar Matijevic, vlasnik Industrije mesa "Matijevic", isticuci da je svinjski but sa 390 dinara po kilogramu skocio na 520 jer na tržištu nema svinja.

Ovo je, kako naglašava srpski kralj mesa, posledica problema koji nije rešen vec 10 godina, prenosi “Kurir”.

Uzgajivacima se, usled neopravdano niske cene otkupa, ne isplati više ovaj posao.

On dodaje da je možda i standard skocio, pa se više novca troši na meso prve kategorije, kao što su but, krmenadla i plecka.

Poskupela i piletina

U poslednje dve nedelje cena piletine porasla je izmedu pet i 25 odsto, prenosi RTS. Poskupljenje je posledica manje ponude utovljenih pilica, tvrde proizvodaci. Dok neki trgovci kažu da im je promet isti, drugi priznaju da je posle poskupljenja prodaja pala za oko 10 odsto.

"Za domace svinje traže 200 dinara po kilogramu, a to znaci da ce but koštati 560 dinara, medutim, to nije dovoljno. Pad cene možemo ocekivati tek za dva meseca", rekao je Matijevic za portal B92.

Mnogobrojni proizvodaci mleka i mesa upozoravali su ranije da bi, ukoliko dode do ukidanja prelevmana, domaca proizvodnja bila pred uništenjem s obzirom na to da bi našu zemlju preplavilo uvozno mleko i meso.

Iako su iz Brisela stizali pritisci, vlada je ipak 1. jula donela odluku da produži prelevmane na mleko, pojedine mlecne proizvode i svinjsko meso do kraja 2016. godine.





Komentari 35

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rudi

Pa sta, to je jevtinije od cvaraka koji su nekad bili sirotinjska hrana!

Suri orao

Meni dobro doslo ja imam mesa na tone ovde na hranilistu orlova od smrada ne mogu da disem ekoloski cist vazduh moram da stavim gas masku vi u gradu imate mnogo cistiji vazduh i zdraviju hranu i nek vam je prijatan obrok EU mesa to je klasa od mesa.

Brale

Ajmo BOTINE peglu lupajte minuse

special image