MONDO FITNES: Kardio vežbe koje "tope" kilograme

Autor:

Pred vama je novi projekat MONDO Fitnes. Uz pomoć stručnih saradnika, pomoći ćemo vam da zdravije živite, da budete u boljoj formi, da budete orniji, nasmejaniji! Evo i prvih vežbi, pogledajte kako se pravilno rade!

MONDO FITNES: Kardio vežbe koje "tope" kilograme Foto: MONDO

Koliko ste puta tokom dana ili nedelje rekli u sebi ili naglas: Ne, ovako više ne može! Moram da nešto uradim, da stešem ovaj stomak, da budem aktivniji/aktivnija!

Ali, nikako da vam se dogodi taj "okidač" da zaista nešto i preduzmete tim povodom, da konačno ustanete sa stolice ili skočite iz fotelje i počnete da vežbate.

MONDO će vam pomoći da probijete tu barijeru u glavi, da vas "nagovorimo" da to treba da uradite, da vam budemo podrška!

Ne budite lenji - počnite već danas! Ma, šta danas, počnite odmah! Ustanite i trk napolje!

Evo i prvih vežbi u okviru projekta MONDO FITNES, koji smo uradili uz pomoć X Team-a i ovom prilikom im se zahvaljujemo na saradnji i podršci.

Reč je o vežbama koje najbrže "tope" kilograme. Ali i najvažnije od svega - stvarni efekat ovih i budućih vežbi, koje ćete videti, jeste u tome što ćete se OSEĆATI MNOGO, MNOGO BOLJE!

Trčanje

Od svih fizičkih aktivnosti, trčanjem trošimo najviše kalorija, ali samo ako je duže od 20 minuta. Dovoljno je da trčite tri puta nedeljno, tempom koji vam najviše odgovara. Ipak, najbolje je menjati tempo - pet minuta lagano, pa minut sprint.

Mondo fitnes, fintes, trčanje, džoging, vežbe Foto: MONDO

Preskakanje konopca

Na prvi pogled izgleda lako, ali uopšte nije jer pokreće velike grupe mišića u našem telu. Stručnjaci kažu da 15 minuta ovakvog vežbanja troši 200 kalorija, a značajno je i što pokreće više grupa mišića. Da li će konopac biti od gume, plastike, platna, uopšte nije bitno, koristite onaj koji vam najviše odgovara.

Mondo fitnes, fintes, trčanje, džoging, vežbe, konopac Foto: MONDO


Vožnja bicikla


Ukoliko bar tri puta nedeljno pređete razdaljinu od 10 kilometara, možete da izgubite i do tri kilograma. Preporučuje se vožnja od pola sata bez pauze, uz održavanje brzine pulsa između 120 i 140 otkucaja u minuti. Ukoliko želite da efekat ovog treninga bude što bolji, menjajte tempo vožnje: vozite pet minuta brzo, zatim pet minuta sporo i tako do kraja vožnje.

Savet plus u vezi sa skidanjem viška kilograma: topljenje masti nastaje kada trošimo oko 65 odsto naše snage, što znači da je dovoljno brzo hodati ili lagano džogirati i to ne svakoga dana jer mišićima treba vreme da se odmore. Najbolje je trenirati svakog drugog dana, minimum je tri puta nedeljno po sat vremena.

SVE OVO POGLEDAJTE U MONDO VIDEU

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti