Srpski dvojac se prevrnuo, ali nastavlja!

Autor:

Vasić i Beđik u nedelju će probati da se iskupe u repesažu, nakon što nisu okončali kvalifikacionu trku.

Šteta! Kako zbog takmičarskog aspekta, jer je propuštena šansa za direktan plasman u polufinale, tako i zbog situacije koja se retko viđa na velikim takmičenjima i mogućeg udara na samopouzdanje naših veslača.

Miloš Vasić i Nenad Beđik, srpski dvojac bez kormilara, nije uspeo da završi kvalifikacionu trku u Riju!

Predstavnici Srbije su pred poslednjih 500 metara doživeli veliku neprijatnost. Izgubivši kontrolu, u sudaru sa jakim talasom, upali su u vodu i nisu ni prošli kroz cilj.

Bronzani sa poslednjeg Svetskog prvenstva, od kojih se u Riju očekivalo mnogo, bili su jako razočarani zbog prevrtanja. U tom trenutku bili su treći od četiri posade.

Koliko je bilo komplikovano veslati u Riju dokazano je i u pripremi za Olimpijske igre, jer Vasić i Beđik čak tri dana nisu mogli na vodu zbog snažnog vetra.

Srpska posada se, uprkos pomenutom pehu, kvalifikovala za repesaž, nakon što je usvojena žalba na neregularne uslove, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

"Popravni" ispit zakazan je za nedelju u 14.30 časova po centralnoevropskom vremenu.

Trijumfovala je novozelandska posada Marej - Bond (6,41 minut), druga je bila italijanska Abanjale - Di Kostanco (6,46), a kao treća završila mađarska Juhaž - Simon (6,59).

Povezano

Sve vesti