• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd ruši nelegalne - spisak za 10 dana

Izvor Tanjug

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grad Beograd, u narednih desetak dana zajednički će utvrditi spisak objekata koji ne ispunjavaju uslove za ozakonjenje.

Objekti koji su građeni posle stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju moraju biti srušeni, saopšteno je danas iz Ministarstva.

Kako je navedeno, zajedničko radno telo Ministarstva i Grada Beograda utvrdilo je na sastanku resorne ministarke i potpredsednice vlade Zorane Mihajlović sa predstavnicima Grada, sa gradonačelnikom Sinišom Malim na čelu, kriterijume na osnovu kojih će se odrediti redosled objekata za rušenje na teritoriji Beograda.

Takođe, dogovoreno je da timovi Ministarstva koji vrše kontrolu primene Zakona o planiranju i izgradnju i Zakona o ozakonjenju objekata sprovedu narednih dana kontrolu gradskih opština, radi provere zakonitosti rada opštinskih građevinskih inspekcija.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture spremno je da finansijski pomogne da se izvršna rešenja o rušenju objekata na teritoriji beogradskih opština efikasnije izvršavaju, stoji u saopštenju.

Zakon o ozakonjenju objekata donet je kako bi pomogao građanima, a od svih lokalnih samouprava, Beograd ima najviše nelegalnih objekata, više od 300.000 i to samo onih za koje je podnet zahtev za legalizaciju.

Stvarni broj nezakonito izgrađenih objekata biće poznat kada se završi popis i evidentiranje tih objekata, u skladu sa zakonom, tako, objekti koji ne mogu biti ozakonjeni biće srušeni, a svi koji su pokušali da izigraju zakon, bilo da je reč o investitorima koji su nelegalno gradili ili o opštinskim načelnicima ili građevinskim inspektorima, snosiće odgovornost za takvo postupanje, navodi se u saopštenju.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Simke

Ruši ha ha ha ruši ha ha ha ha ruši...

бојан

Хоће ли поново неки комплетни идијоти или....

Dušan

Krnjača cela može da se sruši jer ima 2000 dece, a obdanište za njih jedva 100.

special image