• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Narodni muzej gotov za 540 dana!

Izvor Tanjug

"Narodni muzej mora da bude završen za 540 dana. Radovi su počeli 25. jula i taj rok sada teče. U građevinske radove na ovom muzeju biće uloženo milijardu dinara", rekao je Vučić.

 Aleksandar Vučić o radovima na Narodnom muzeju Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Mandatar Aleksandar Vučić poručio je danas da je cilj nove vlade da podrži kulturu i kulturne manifestacije, ali i da kulturne događaje uslovno rečeno "izmesti" iz prestonice i u svaki drugi grad u Srbiji.

 "Kultura mora da se izmesti da ne bude samo u centru Beograda nego i u ostalim gradovima - Leskovcu, Nišu, Kraljevu, Smederevu... u svakom gradu", rekao je Vučić predstavljajući ekspoze.


On je naveo da će vlada pomoći kulturne manifestacije, jer kulturu moraju da dožive svi građani Srbije, a ne samo oni koji imaju privilegiju da žive u glavnom gradu.

Kulturnim manifestacijama, kako je rekao, Srbija pojačava i turističku ponudu.

"Ono što je za nas bilo važno, jeste da oni koji dođu sa strane prvo posete Narodni muzej, pa onda odu na Kalemegdan...", rekao je on, ističući da će radovi na obnovi Narodnog muzeja, kao i Muzeja savremene umetnosti, morati da budu završeni u datim rokovima.

"Narodni muzej mora da bude završen za 540 dana. Radovi su počeli 25. jula i taj rok sada teče. U građevinske radove na ovom muzeju biće uloženo milijardu dinara, što je na današnji dan 8,3 miliona evra", rekao je Vučić.


Govoreći o Muzeju savremene umetnosti, on je rekao da su radovi na njegovoj adaptaciji počeli 1. avgusta, da se zahuktavaju od 15. avgusta, a da su vredni oko 700 miliona dinara

Komentari 111

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Skoroteča

Ili cirka 1500 dana.

jelena

Narodni muzej je cuvar istorije srpskog naroda i ovo su predivne vesti!

Gusan

Masa spomenika kulture je godinama propadalo, gosti kad dodju nema sta da posete, veciti smo promovisali "pogresne vrednosti", napokon da favorizujemo prave vrednosti.

SERIJE