Pirati krekovali SVE nove igre, Denuvo šokiran!

Autor:

Kompanija Denuvo, proizvođač "neprobojne" zaštite za kopiranje igara zatečena uspehom pirata, koji su, ipak uspeli da krekuju najnovije igre!

Pirati krekovali SVE nove igre, Denuvo šokiran! Foto: Play.co.rs Rise of the Tomb Raider

U Srbiji je iz ovog ili onog razloga piraterija lek za mnoge „moderne bolesti“: od popularnih igara, bilo kakvih programa, do krekovanih konzola i u poslednje vreme mobilnih igara. Cela Srbija skida torente (zato što su bioskopi skupi), a ništa drugačije nije ni sa igrama, jer zašto bi neko dao 50 ili više evra kad se igra pojavi, ako ista može da se „skine“ s neta…

Ali nema toga više, makar ne s modernim konzolama i igrama!

Prelomni momenat za „početak kraja“ piraterije bila je pojava igračkih konzola Xbox One i PlayStation 4, sa zaštitom sistema i igara koji je prvo zabrinuo, a potom i zgrozio igrače: konzole nije moguće čipovati, a igre su zaštićene tako da ih je nemoguće „probiti“.

10 najjačih riba na koje se gejmeri lože!

Torente i pirate će blokirati i operativni sistemi

Najbolji torent sajtovi za 2016. godinu

Zauvek ugašeni KickAss Torrents i Torrentz.eu

PC je zbog ovoga smatran za svojevrsno „ostrvo slobode“ i svi dosadašnji zaštitni mehanizmi, poput SecuROM i Tages ili Starforce i Steamworks-a su razbijeni pre ili kasnije. Ali, pojavio se, pravo iz najdubljeg gejmerskog pakla, DENUVO!

Austrijska firma, koja je iskoristila Sony koncept zaštite, oformila je poseban sistem koji je drastično otežao modifikovanje instalacionih fajlova u izvršnom folderu igre i iščitavanje sadržaja memorije, što su metodi koji su tradicionalno korišćeni za krekovanje. Ubisoft, Electronic Arts i drugi veliki studiji odmah su prigrlili Denuvo i primenili ga na svojim izdanjima. Pirati, koji su radili na „razbijanju“ zaštite tvrdili su da je Denuvo moguće „rasturiti“, ali da je proces toliko komplikovan da nije vredan truda.

Slamka spasa gejmerima dosad je bila činjenica što je Denuvo papreno skup i za korišćenje može da plati samo još uvek mali broj studija. Ipak, kad se Denuvo „razmaše“ i postane širokodostupan svi pirati-gejmeri biće odsečeni od ostatka sveta i moraće i oni da počnu da plaćaju za igre.

Denuvo prop'o :)

I zaista… Godinama unazad austrijska firma Denuvo bila je nemilosrdna prema piratima i igračima koji iz nekog razloga nisu mogli ili hteli da kupe originalne igre. Denuvo zaštita je bila neprobojna - sve do danas!

Bugarski haker Voksi razbio je zaštitu Denuvo sistema i piratizovao Doom, Return of the Tomb Raider, Just Cause 3, Homefront: The Revolution, ABZU, INSIDE, Total War WARHAMMER i druge igre distribuirane preko Steam platforme, objavio je The Next Web.

Izvor: TOMB RAIDER

Lepa Lara pukla po šavovima uskog šortsa

Najgore je prošla igra Rise of the Tomb Raider, koji su mnogi želeli da igraju na PC-ju, ali nisu hteli da je plate. Igru je potpuno "otvorio" hakerski tim CONSPIR4CY koji je u potpunosti očistio Denuvo zaštitu i igra se već uveliko masovno "šeruje" na torentima sa svim DLC-ovima koji su do sada izašli za Rise of the Tomb Raider.

Ipak, kako Torrent Freak upozorava tehnika krekovanja radi dobro samo u slučaju Rise of the Tomb Raider, dok u drugim za svaku igru mora da se konstantno nalazi novi način zaobilaženja Denuvo zaštite. Ovo izuzetno otežava krekovanje igara, povećava vreme za krekovanje i čini da se igrači još uvek ne nadaju previše.

Denuvo je zatečen ovim iznenadnim piratskim "udarima" i neke "rupe" koje su iskorišćene za napad su neutralizovane, ali hakeri smatraju da je ovo samo početak kraja Denuvo zaštite i da jednom srušena ona više neće biti nikad jaka kao ranije. Denuvo kompanija izdaće saopštenje za medije uskoro, ali izvori bliski austrijskoj kompaniji kažu da su čelnici čak šokirani uspehom koji su pirati ostvarili u rušenju zaštitnih mehanizama.

Kad saopštenje bude dostupno - objavićemo ga, pratite nas!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Sve vesti