MONDO FITNES: Iskoristite pauzu za ručak OVAKO

Autor:

Umesto da u hodniku firme, jedeš pecivo i pričaš o poslu sa svojim kolegama, uradi nešto sasvim drugo. Pogledajte kako u video prilogu!

MONDO FITNES: Iskoristite pauzu za ručak OVAKO Foto: MONDO

Došlo je i tvojih 30 minuta ­ vreme je za pauzu za ručak!

Umesto "krkanja", mada ti stomak šalje u glavu informacije da bi ga trebalo "podmiriti", probaj da se uzdržiš od obilnog ručka, probaj da "prevariš" stomak, ali da on i ceo organizam budu zadovoljni.

Uradi sledeće:

Kupi lagan obrok (još bolje ako si već poneo nešto kuvano od kuće) jer ako se sada prejedeš uskoro će ti se spavati i osećaćeš se još umornije nego pre pauze. Voće bi bilo idealno.

Obavezno izađi van zgrade u kojoj radiš, jer samo tako ćeš imati osećaj da se zaista nešto promenilo tokom pauze od posla.

- Ne preporučuje se da opet sediš, u kafiću, restoranu, već da šetaš.

- Ako si u mogućnosti, šetaj kraj vode, bilo da je to reka, jezero, možda fontana. Gledanje u vodu će odmoriti tvoje oči, a zvuk koji voda proizvodi će te potpuno relaksirati. Zelenilo povećava budnost, bistri um i popravlja raspoloženje. Zato, nemoj biti lenj - prošetaj do najbližeg parka ili šetališta.

- Ne sklanjaj se u hlad ­ pusti da tvoja koža upije Sunce i da tvoj organizam "primi" malo vitmina D.

Ako si u društvu kolega nemojte pričati o poslu. Mnogo bolje teme su: putovanja, muzika, sport, knjige, deca, kućni ljubimci... Ako si sam na pauzi, "isključi" mozak uz muziku (na telefonu) ili uživajući u tišini...

OK, sad će neko od vas reći - "E, jeste, baš ću to radim" ili "Još kad bih imao toliku pauzu za ručak" i slično... Sve su to izgovori. Ponekad je dovoljno i 10 minuta da "odmorite mozak", prošetaš oko zgrade. Ne budi lenj/lenja!

Pogledajte video u kojem su pokazane vežbe istezanja nakon dugog sedenja za radnim stolom:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti