mondo.rs

Aleksandar Kukolj završio Igre!

Autor:

Srpski džudista uspešno prošao prvo kolo u kategoriji do 90 kilograma, ali je takmičenje završio u 2. kolu protiv Japanca Mašu Bejkera. "Mlad sam, biće još prilike za mene", izjavio Kukolj.

Aleksandar Kukolj nije uspeo da napravi iznenađenje i pobedi jednog od najboljih džudista današnjice u kategoriji do 90 kilograma Mašu Bejkera iz Japana.

Jedini predstavnik Srbije u džudou, nakon pobede protiv Slovenca Mihaela Zganka na startu turnira, dobro je počeo i meč za četvrtfinale, Japanac je dobio kaznu, ali je odmah nakon toga napravio Vazari, pa još jedan držanjem na tatamiju 15 sekundi.

Trećeplasirani sa Svetskog prvenstva u Astani uspeo je da izbori četvrtfinale i stigne na korak do medalje.

Naš džudista je na pomenutom planetarnom prvenstvu ispao u trećem kolu od Gruzijca Beke Gvinijašvilija, koji je u meču za treće mesto poražen upravo od Japanca.

"Trener i ja smo imali ideju kako bi trebalo da ide i gde bi trebalo da tražim šansu. Od njega sam već jednom izgubio, po papirima je prvi nosilac, međutim takav je sport - u sekundi ste izgubili ili pobedili, tako da uvek tražimo svoju šansu i dalje mislim da je ta ideja koju smo imali bila ok. Borbu sam dobru otvorio, okej sam se osećao, okej mi je bilo samopouzdanje. On te neke stvari radi neverovatno dobro, najbolje na svetu. Daleko od toga da sam potcenio njegov kuk ili nešto, ali sam mislio da ću proći, čisto da napravim neku razliku sa kojom bih mogao da radim do kraja borbe. Ponavljam, nisam potcenio, prosto mi je neverovatno da je uspeo odatle tako da me ispali nazad. Slovenac je isto ozbilajn borac, ovde su svi ozbiljni borci. Evo ispao je olimpijski šampion Ilijadis, ispao je Rus vicešampion sveta... Ispadaju i iskusni. Jednostavno nisam uspeo, Japanac je mnogo dobar", rekao je Kukolj.

Dodao je da neće klonuti duhom.

"Rezultat je, nažalost izostao, koliko god da mi je sada teško i koliko će mi biti teško u narednim danima moram što pre to da prihvatim kao veliko iskustvo i krenem dalje. Mlad sam, imam 24 godine, čekaju me, Bože zdravlja, još dva olimpijska ciklusa, ako budem pametno trenirao i bio zdrav", poruka je srpskog džudiste.

Povezano

Sve vesti