mondo.rs

Deset znakova da si alfa žena

Autor:

Pitaš se da li spadaš u alfa žene? Ovih deset znakova će ti to otkriti!

9
A- A A+

  Uvek u centru pažnje

Alfa dame su u centru pažnje čak i kada to ne žele. Njihovo samopouzdanje jednostavno privlači pažnju okoline. One su vođe na poslu, a u društvu su uvek te koje imaju da ispričaju još neku zanimljivu priču koja će sve nasmejati. One uvek nađu neki način da "ukradu" pažnju svih, uglavnom svojim pozitivnim stavom.

Imaju cilj

To su žene koje znaju šta hoće i svaki dan imaju jasan cilj šta žele da postignu. Osim toga, alfa žene ne posustaju na prvoj prepreci, one su istrajne u svojim namerama i odlukama bez obzira na to kakve su okolnosti jer znaju da je za ostvarenje želja i ciljeva potreban naporan rad.

Ne plaše se samoće

Raskid petogodišnje veze? To je bolno, ali ove dame ne dozvoljavaju da ih ljubavne veze definišu. One znaju da su sposobne da budu srećne i da ispunjavaju svoje snove i onda kada nemaju muškarca u svom životu. Kada su solo, alfa žene će to vreme iskoristiti da sebe maksimalno unaprede - čitanjem knjiga, započinjanjem nečeg novog...

Razumeju važnost balansa

One znaju koliko je važno imati balans između različitih aspekata života, fizičkog i mentalnog. Trude se da na svakom polju daju sve od sebe, kako bi im život bio što ispunjeniji. One brinu o sebi spolja i iznutra, nikada ne prestaju intelektualno da napreduju. Njihovo znanje i mudrost intrigiraju ljude, a njima pomažu da se hrabro suoče sa svim životnim izazovima.

Uživaju u promenama

Dok se većina ljudi plaši promena, alfa žene umeju da u njima uživaju. One veruju da ne postoji napredak bez promene, smatraju da je razvoj ličnosti daleko važniji od straha od nečeg novog. U tome i jeste njihova posebnost - umeju da se prepuste mogućnostima, promenama.

Znaju da vole

Mnogi misle da su alfa dame samožive, sebi dovoljne i smatraju da ne umeju da vole, ali varaju se. Kada nađu osobu koja im odgovara, itekako umeju da uživaju u ljubavi, ali ne očekuju da to bude ljubav iz bajke. Umesto da čekaju princa na belom konju, ne plaše se da naprave prvi korak kada nekog vole.

Drugačije su

Alfa žene su često neshvaćene u društvu jer se ne uklapaju u kalupe koje društvo nameće. Ne žele da se izvinjavaju za svoje, veoma često drugačije, stavove, niti dozvoljavaju da neko utiče na njihovo mišljenje. Ne pristaju da se menjaju kako bi drugima bile prihvatljivije.

Rizikuju

One smatraju da je rizik sastavni deo života. Ono što neki vide kao nepromišljen potez, njima je šansa da izađu iz zone konfora i zablistaju. Rizikovanje je za njih način da ostanu na putu koji su sebi "zacrtale".

Znaju šta ne znaju

Alfa žene ne smatraju sebe sveznalicama, već imaju stalnu potrebu da uče nešto novo. To je za njih način da im uvek bude zaniljivo, ali i nešto što ih sprečava da postanu arogantne. Svesne su da uvek postoji još nešto da se otkrije, nauči.

Ne odustaju

To je jedan od njihovih kvaliteta! I one imaju životne "padove" kao i svi ostali, ali ne dozvoljavaju da ih to poljulja. Kada dožive neuspeh, naći će način da to prebrode i trudiće se sve dok ne postignu ono što žele. Na kraju krajeva, one znaju ko su, šta žele, ali znaju i koliko vrede, za šta su sposobne, te će uraditi sve da ostvare svoje ciljeve.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti