MONDO/Agencije

Bajden:Saučešće porodicama poginulih od NATO bombi

Američki potpredsednik Džozef Bajden izrazio je danas saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

16
A- A A+

 Bajden, koji se zalagao za vojnu intervenciju protiv Srbije i režima Slobodana Miloševića 90-ih, izrazio je saučešće porodicima poginulih u NATO kampanji 1999. godine.

Neki momenti naše zajedničke istorije bili su izuzetno bolni, rekao je Bajden i dodao da je srećan što je u odnosima Srbije i SAD otvoreno novo poglavlje.

"Izražavam saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje voljene u NATO kampanji", rekao je Bajden.

Bajden, koji se nalazi u jednodnevnoj poseti Beogaradu u okviru regionalne ture, rekao je novinarima nakon sastanka sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, da veoma ceni izjavu Vučiča da će preuzeti odgovornost za ono što je pogrešno rađeno u prošlosti i izrazio nadu da će i druge zemlje to uraditi.

Od demokrate Bajdena su tako Srbija i porodice žrtava NATO bombardovanja dobili saučeše, dok je republikanac Donald Tramp u kampanji izrazio izvinjenje Srbima za NATO bombardovanje koje je vodio predsednik iz redova suparničke Demokratske stranke, Bil Klinton, suprug sadašnjeg Trampovog protivkandidata Hilari Klinton.

Podršku Trampu a protest protiv Bajdena zbog toga su danas u Beogradu održali simpatizeri Srpske radikalne stranke.

Povezano

Sve vesti