• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji zbog Bajatovića prete sankcijama?

Izvor MONDO/Agencije

Energetska zajednica trebalo bi u oktobru da donese odluku o kažnjavanju Srbije zato što nije razdvojila distribuciju i transport gasa, pišu "Večernje novosti" pozivajući se na Sekretarijat ove zajednice.

List navodi da će Ministarski savet razmotriti usvajanje kazni protiv Srbije 14. oktobra u Sarajevu, a među sankcijama se ponovo pominje gubitak prava glasa, ali i finansijski penali.

U Sekretarijatu energetske zajednice rekli su za ovaj list da Srbija još nije završila restrukturiranje preduzeća "Srbijagasa" i "Jugorosgasa" u skladu sa Sporazumom o Energetskoj zajednici i tako nije ispoštovala odluku Ministarskog savjeta Zajednice iz 2014. godine.

Rečeno je da Srbija nastavlja da krši obaveze koje se odnose na razdvajanje operatera za prenos gasa, a "Srbijagas" i dalje drži licencu i obavlja funkciju i operatera prenosnog sistema i snabđevača prirodnog gasa.

Među ozbiljnijim sankcijama pominju se i uskraćivanje evropskih sredstava iz IPA fondova Srbiji za oblast energetike.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milova rankovic-Ranusa

Bravo majstore,pokazi im kroz koliko se placa taksa sto smo 100%u z.trzistu ,ako sme neko to da objavi,krajnje vreme da el.inzenjeri vode energetiku i privredu ,jer samo zdra mozak moze da spase ovu zemlju,drzi se eto nas u pomoc,neces biti sam!!!!!

Serbia forever

Bajatovića ne daju Rusi, a njegovu smenu traži EU! Od Rusa dobijamo gas, ali taj sporazum je veoma loš za Srbiju, jer plaćamo najskuplji gas u Evropi!

Maki

Ako napravimo prekrsaj na putu policija nas kaznjava,razumno je, a mi placamo i to je razumno. Bajatovic,ne samo da napravio prekrsaj nego kriminal. Ugrozio nam egzistenciju posto nama gas je potreban...e sad trebalo bi da i on ukusi posledice svoje nemarnosti i plati kaznu iz svog dzepa. I jos jedno..dosta nam vise tih ,,starosedelcov,,direktore koje teze i teze pomeriti sa stolice.pozdrav

special image