• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pala i poslednja barijera za izvoz Fijata

Izvor MONDO/Tanjug

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je pala i poslednja barijera za bescarinski izvoz automobila marke "fijat" u evroazijski region.

 Fiat će se izvoziti u evroazijske zemlje Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

  Kneževic je to izjavio nakon što je kazahstanski ministar nacionalne ekonomije Kuandik Bišimbajev na današnjem sastanku obecao da ce ta zemlja dati svoj glas za to na sledecem Savetu evroazijske ekonomske unije.

Kneževic je rekao novinarima, nakon prvog zasedanja Meduvladine komisije srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko ekonomsku saradnju održanom u Palati Srbija, da što se tice srpske strane, sve je po tom pitanju rešeno odavno.

"Cekali smo da sve barijere padnu, a ministar Bišimbajev je obecao da ce se Kazahstan savetu Evroazijske unije zalagati za to. Kad se na Savetu donese odluka, onda ostaju samo tehnicki razlozi i uslovi. Ali, mislim da je poslednja barijera pala i da je omogucen izvoz Fijata u ove zemlje", rekao je Kneževic.Na komentar novinara da je baš ta zemlja do sada bila protiv bescarinskog uvoza Fijata, štiteci svoju proizvodnju, Bišimbajev je rekao da im Fijat nije direktna konkurencija.

"U poslednje vreme mi u Kazahstanu beležimo rast automobilske industrije i proizvodnje, ali nakon obracanja srpske strane razmotrili smo njihov zahtev. Vaši automobili nisu direktna konkurencija našoj proozvodnji, pa smo doneli takvu odluku da podržimo slobodan izvoz, odnosno uvoz u naš region”, rekao je on.

Prema njegovim recima, pošto se konacna odluka donosi na zasedanju evroazijske komisije, Kazahstan ce na tom zasedanju podržati ovakav predlog.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

?

Kakve mi koristi imamo od tog izvoza?

Mashinac

@? Nikakve.

62

ne lipši magarče do zelene trave

special image