• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZATVORENE KAFANE: Sutra protest ugostitelja u Nišu

Izvor Beta

Vlasnici kafana, restorana i kafića u Nišu, članovi niškog Udruženja privrednika i zanatlija, saopštili su danas da će sutra od osam do 16 časova njihovi ugostiteljski objekti biti zatvoreni zbog "represije poreskih i drugih inspekcija"

   Niš - Protest ugostitelja, kafići i kafane zatvoreni Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kako su agenciji Beta rekli članova Udruženja, ugostitelji su nezadovoljni različitim tumačenjem zakona od strane različitih inspekcija i kaznom koja podrazumeva zabranu rada ugostiteljskog objekta.

"Kazna zabrane rada prilikom otkrivanja nepravilnosti u radu ne donosi korist nikome - ni državi, ni radnicima, ni vlasnicima. Zatvoreni objekti samo ruže sliku grada", istakli su ugostitelji.

Prema njihovim rečima poreska i druge inspekcije primenjuju prema ugostiteljima samo represivne mere, a nikada im ne pomažu u radu.

"Propisi se stalno menjaju, a inspekcija nas nikada nije upoznala sa novinama i upozorila na moguće greške", kažu niški ugostitelji.

Sutrašnji protest ugostitelja biće održan pod sloganom "Kontrola da, represija ne", a trebalo bi da ga podrži oko 150 vlasnika ugostiteljskih objekata.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Baki

Ista je situacija sa policijom, i ona je represivna. Kakva policija takva i država. Nisu ovo samo priblemi što se tiče poreza. Ima tu i drugih nepravilnosti na koje se može ukazati a ne odmah lupati po ušima. Treba da štrajkujemo onoliko koliko dana koliko inspekcija zatvara objekte. Pa nek osete kad im fiskus bude 0.

dalabu

Samo kaznjavaj...porez MORAJU svi da plate...citajuci komentare covek bi pomislio da se "ugostitelji" bave humanitarnim radom...

Serbia forever

Treba svi da se solidarišemo i izadjemo na ulice! Teroru mora doći kraj ili će nas uništiti totalno!

special image