Koristite ove telefone? Android 7.0 nećete dobiti!

Autor:

Evo zašto neki stariji Android telefoni neće biti ažurirani na najnoviju Android verziju.

Koristite ove telefone? Android 7.0 nećete dobiti! Foto: MONDO portal/Android

Iako neki proizvođači imaju veliku želju da ažuriraju svoje Android telefone na najnoviju Nougat 7.0 verziju, to nažalost neće moći. Problem je u jednoj kompaniji – Qualcomm. Kao što već znate, ova kompanija stoji iza najboljih i najrasprostranjenijih procesora koji se nalaze u velikom broju Android uređaja.

Ako je verovati ROM programeru Llab TooFeR-u, Qualcomm ne želi da ažurira drajvere grafičkih procesora koji se nalaze u popularnim Snapdragon 800 i Snapdragon 801 procesorima. Nažalost, telefoni kao što su HTC One M8, LG Nexus 5 i Sony Xperia Z3 neće biti ažurirani.

Ostali telefoni koji su takođe zahvaćeni ovom odlukom su Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 3 i LG G3. Pomenuti modeli bi sigurno mogli bez problema da pokrenu Nougat 7.0 verziju Android operativnog sistema.

Čak iako se Qualcomm predomisli i ažurira drajvere, proizvođači najverovatnije ne bi “gubili vreme” ažurirajući starije modele.

Sve u svemu, ne treba kriviti samo proizvođače ovih telefona. Pre nekoliko meseci, Sony je za Xperia Z3 obezbedio Android N Developer Preview verziju, što svakako ukazuje na to da je proizvođač možda imao u planu da ažurira i ovaj model.

Nije poznato zbog čega Qualcomm ne želi da ažurira drajvere, prenosi Phone Arena.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Povezano

Sve vesti