Potvrđeno: Lijanko nikad više "orlić"

Autor:

Brazilac srpskog porekla igraće već od septembra isključivo za reprezentaciju države u kojoj je rođen.

20
A- A A+


Posle aprilske epizode u dresu omladinske selekcije Srbije, Lijanko Vojinović više nikad neće igrati za naš nacionalni tim.

Na zahtev Fudbalskog saveza Brazila, FSS je 'oslobodio' mladog štopera i omogućio mu da nastupa za državu u kojoj je rođen, preneli su tamošnji mediji, uz potvrdu da je neophodna dokumentacija iz naše "Kuća fudbala" stigla u njegovu zemlju.

Podsetimo, da je Vojnović već jednom nagovestio definitivan raskid sa Srbijom, porukom posle debija "Brazile, vraćam ti se". Tu odluku sada je očigledno i nepovratno prelomio, iako je u međuvremenu bilo objašenjenja da on i dalje ostaje dostupan "orlovima".


Punog imena Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović, mladi defanzivac Sao Paula rođen je u Brazilu a veoma brzo mogao bi da konkuriše za mesto u reprezentaciji Brazila koja će nastupiti 2017. u Ekvadoru, na prvenstvu Južne Amerike za igrače mlađe od 20 godina.

Za tu selekciju mogao bi da debituje već 1. i 4. septembra, u prijateljskim utakmicama protiv Engleske.

Pravo da igra za Srbiju imao je zbog nacionalnosti svog dede Jovana Vojnovića, koji je emigrirao iz Jugoslavije u Brazil za vreme Drugog svetskog rata.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti