• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne, prelazni rok nije gotov: Oni čekaju poziv!

Autor Nikola Janković

Prelazni rok u Evropi zvanično je završen 31. avgusta, ali veliki broj poznatih igrača i dalje je na raspolaganju. Iznenadićete se ko sve nema ugovor i ko može bilo kada da potpiše za novi klub.

Prelazni rok za fudbalere u većini evropskih zemalja završen je 1. septembra u ponpć, ali i dalje traje.

Drugačije objašnjenje za ovu "klauzulu" ne postoji.

Naime, igrači koji nemaju ugovor i koji su slobodni u potrazi za novim klubom nisu dužni da potpišu pre 1. septembra. Drugim rečima, oni i dalje mogu da pojačaju ekipu, koja možda nije ostvarila svoje prvobitne planove, pa sada traži alternativna rešenja.

Evo kratkog spiska poznatih fudbalera koji su i dalje na raspolaganju, a ima itekako jakih imena, nekada vezanih za velike evropske klubove. Prepoznaćete i neke velike potencijale koji se nisu baš ostvarili u punoj meri.

Pre nego što počnemo, valjalo bi naglasiti da se ovih dana pojavila informacija da je Danijel Osvaldo, bivši igrač Rome, Intera, Juventusa, Sautemptona, Espanjola, Bolonje, Fiorentine, Lećea, Atalante, Porta, Boke Juniors i koga sve ne još – prekinuo karijeru!

I to da bi se posvetio bendu, u koji je "upao" u međuvremenu.

Ali, dok to ne postane zvanična informacija, zadržaćemo ga u ovom "idealnom" timu koji niko neće.

Vladimir Gabulov (32)

Branio je za brojne ruske klubove, ima i titulu prvaka Rusije, kao i deset nastupa za reprezentaciju, ali mu je od isteka ugovora sa Dinamom iz Moskve karijera došla do prekretnice. Transfermarkt ga ceni na oko tri miliona evra, ali je realnost da je slobodan igrač.

Danijel Osvaldo (30)

Pomenuli smo ga. Ovaj napadač je definitivno znao da igra fudbal, ali pitanje koliko je želeo time da se bavi. Čak 20 puta selio se iz kluba u klub, s pozajmice na pozajmicu, što otprilike dopunjuje priču o njegovom nemirnom karakteru, no kada imate igrača vrednog oko šest miliona evra a možete ga dobiti za nula – moguće da ste u dovoljno očajnoj situaciji da ćete pokušati.

Martin Kaseres (29)

Ovaj štoper i povremeno desni bek ima jak "CV" iza sebe. Igrao je i za Juventus i za Barselonu i za Sevilju, nastupao za Urugvaj na najvećim takmičenjima, beležio odlične igre i rezultate, ali je ostao bez ugovora u Juventusu nakon što je povredio Ahilovu tetivu. Očekuje se da će biti spreman u oktobru-novembru. Verovatno će se tada neko javiti, jer mu je vrednost i dalje jaka – oko osam miliona evra.

Matje Flamini (32)

O ovom Francuzu dovoljno se zna. I da je bio neizostavan u Arsenalu. I da je izabrao pogrešan trenutak da pređe u Milan. I da povratak u Arsenal nije značio i povratak u staru formu. Ali, daleko od toga da njegovi kvaliteti ne bi dobro došli nekim slabijim timovima od dva nabrojana. Moguće i da on čeka poziv iz Kine ili SAD gde će naplatiti dobru karijeru.

Išak Belfodil (24)

I dalje je mlad. I dalje je brz. Ali, negde je zapelo. Ovaj Alžirac sa francuskim pasošem probao je i u Lionu i u Bolonji, Parmi, Interu, Livornu... Kada je Parma kolabirala otišao je u Ujedinjene Arapske Emirate međutim zvanično je opet slobodan igrač. Visok 192 centimetara i dalje bi mogao da bude dovoljno interesantan nekome ko veruje da ovo nije propala karijera.

Džunior Hoilet (26)

Blekburn, Paderborn, Sent Pauli, opet Blekburn, Kvins Park Rendžers... Ovaj poslednji klub platio je za Kanađanina jamajčanskog porekla oko pet miliona evra pre četiri godine, međutim krilni napadač je tokom četiri sezone u Kju-Pi-Aru dao 13 golova uz 13 asistencija na 122 utakmice. Premalo za "policajce", ali...

Ugo Vijana (33)

Ovaj portugalski veteran ne može više da "tera loptu" u klubovima ranga Valensije, Njukasla, Brage, Sportigna, itd, ali njegovo veliko iskustvo, uz uvek jaku levu nogu, može da bude dragoceno u nekim sredinama. Posle epizode u Al-Vaslu, gde je naplatio živopisnu karijeru, pred njim su dva puta, a jedan vodi u penziju.

Stefan Sesenjon (32)

Kapiten reprezentacije Benina i strelac 15 golova za taj tim čini se prerano je ostao bez ugovora i jedan je od igrača koji bi, prema našoj proceni, najpre mogao da se ispiše sa ove liste. Igrao je za Kretil, Le Man, Pari Sen Žermen, koji ga je 2008. platio skoro deset miliona evra, potom je nastupao za Sanderlend i Vest Bromvič Albion ali ga je Toni Pjulis ispratio letos iz svlačionice. Igrajući za Sanderlend dao je 18 golova uz 20 asistencija na 97 mečeva. Može li to negde da ponovi?

Joan Tavareš (28)

Ovaj Portugalac sa francuskim pasošem i dobrim nastupima u Beira Maru, Standardu iz Liježa, Eštorilu i Kjevu podseća na mnoge defanzivce koji su pred kraj karijere našli angažmane u istočnoj Evropi, pa i Srbiji. Pitanje koliku bi proviziju tražila agencija Gold World Stars za njegove usluge, i koja je njegova minimalna plata, ali ovaj igrač i dalje može da popuni rupe u odbrani grčkih, kiparskih, turskih, rumunskih, ukrajinskih, poljskih i klubova iz ostalih zemalja čiji klubovi tradicionalno čekaju ovakve prilike.

Ilja Maksimov (29)

Malo zna, mnogo hoće i može. Nisu svuda popularni vezisti njegovog kova, ali se po pravilu nađe neki "Inter" zainteresovan za iskusnog defanzivnog vezistu koji će počistiti ono što ostane iza kolega iz sredine terena. Maksimov ima jedan nastup za reprezentaciju Rusije, igrao je za Zenit, Šinik, Himki, da bi se izvukao iz Zenita (koji ga je uporno slao na pozajmice) čak je 2010. na kratko prekinuo karijeru, potom igrao za Novgorod, Kuban, Volgu, Samaru, Anži... Tu je za sada kraj.

Emanuel Adebajor (32)

Nećemo da vam pišemo o njemu, znate uglavnom sve. Čovek koji je dogurao igrom slučaja i do Real Madrida ovog leta precrtan je u Kristal Palasu. Zainteresovani mogu da se jave Sanindo agenciji, koja će vam uz proviziju ponuditi fudbalera nekada svetske klase, koji u poslednje vreme donosi uglavnom nevolje.

Huan Vargas (32)

Ovaj temperamentni Čileanac vrhunac karijere doživeo je otprilike 2009, 2010. godine u Firenci, posle čega je pokušao i u Đenovi i u Betisu u kojem mu je istekao ugovor. Pouzdan. Borben. Profesionalac. Nije loša opcija za one koji nemaju kud.

Maruan Šamak (32)

Verovatno najveća zabluda Arsena Vengera ikada čeka poziv. Preporuka mu je potpis za Arsenal i potom deset golova na 66 mečeva za Kristal Palas, koji od letos ne želi da ga vidi.

Kevin Nolan (34)

Ko želi tipičnog engleskog fudbalera u vreme kada je engleska liga sve samo ne tipična engleska – nije problem! Nolan je podjednako srčano igrao i za Vest Hem i za Lejton Orijent, kada mu je Slaven Bilić saopštio da više ne može da igra elitni fudbal. Treba reći, ipak, da se radi o fudbaleru koji je dao 105 golova sa pozicije centralnog vezite. Pazite.

Tu nije kraj...

Na ovoj listi (bar još neko vreme) biće Bret Holman (32), Viktor Aničebe (28), Modibo Naiga (28), Felipe Santana (30), Simao (28), Papa Gaj (32), Zakarija Labjad (23), Adrijen Regatin (25), Kevin Konstant (29), Kjeran Ričardson (31), Mohamed Sisoko (31), Peter Odemvinge (35), Suli Muntari (32), Džoi O'Brajen (30), Roland Lamah (28), Hoze Enrike (30), Rojson Drente (29), itd.

Ko je vaš favorit s ove liste?

Tagovi

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko drazic

Trazim novi klub volim fudbal jer uzivam u njemu igram na poziciji napaca od osobina tehniku i brz kao metak postigao ove polu sezone u srednjevu mnogo golova i doveo tim do drugog mesta za sad voleo bih da zaigram bilo gde samo da je veca liga..,😋

Thiago Motta

Martin Cseres bez dileme. Ozbiljan igrač, sklon povredama doduše..... A i problematicnog ponašanja povremeno.

Trol

Verujem da Odemvingi i Muntari, bez obzira šta im piše u dokumentima, imaju 40+ godina. Sesenjo je odličan igrač, za njega nema zime, Kaseres takođe, ostali su svi diskutabilni. Šta reći za Drentea i Babela? Oni su 'ladno igrali za Real i Liverpul... Neverovatno.

Najnovije

Kolumnisti