Računar nije neophodan, telefon nudi sve (FOTO)

Pogledajte kako jedan telefon i jedan gedžet mogu uspešno da ga zamene.

Računar nije neophodan, telefon nudi sve (FOTO) Foto: MONDO portal Displaj Dock povezan sa Lumia 950.

Već smo pisali o Microsoft Continuum opciji, koja je najavljena sa mobilnom verzijom Windows 10 operativnog sistema. Sa Windows 10 Anniversary ažuriranjem Windows 10 Mobile je dobio još neke korisne trikove, kojima može bolje da zameni računar.

Na berlinskom IFA sajmu Microsoft je imao zanimljiv štand na kojem je prikazao nove mogućnosti Windows 10 Anniversary besplatne nadogradnje, nove uređaje koji su predstavljeni na Sajmu, ali i unapređenu Continuum aplikaciju i njen poboljšan rad.

Continuum je najkraće rečeno mogućnost da se telefon koristi kao računar. Potrebno je povezati Microsoft Display Dock, uređaj koji ne neophodan za Continuum funkcionisanje, a koji se može kupiti za oko 70 evra ili se dobija gratis, kupovinom Lumia 950 ili Lumia 950 XL.

Microsoft Display Dock ima ulaz za USB 2.0 i USB 3.0, HDMI, USB Type-C i druge tipove povezivanja, pa se lako može povezati sa bilo kojim kompatibilnim telefonom i monitorom, TV-om ili nekim drugim uređajem sa ekranom. Nakon povezivanja potrebno je pokrenuti Continuum aplikaciju i sadržaj telefona će se odmah prikazati na povezanom ekranu. Telefon će prikazati samo aplikacije koje su univerzalne, odnosno one koje su kompatibilne i sa mobilnom i sa PC platformom, a istovremeno podržavaju Continuum. Takve su Office aplikacija, sve Microsoft aplikacije (Mail, Calendar, Phone, Messages, Xbox, Edge, Photos, Groove, Video, Store, Weather, News, Sport ...), Viber, Skype, Instagram, Dropbox, Flipboard, Shazam, Twitter, OneNote, Netflix, Facebook, Messenger i mnoge druge. Dobro je što lista univerzalnih aplikacija stalno raste, pa će upotrebljivih aplikacija biti sve više. Trenutno dostupne univerzalne aplikacije pogledajte na listi OVDE.

Zanimljivo je da je na listi čak i Adobe Photoshop Express, kao i veliki broj popularnih igara (Candy Crush Saga (sve verzije), Asphalt 8 i ranije, Despicable Me, Sonic Dash, Temple Run, Duck Tales, GTA San Andreas, Farmwille 2, Royal Revolt 1 i 2 i druge).

Izvor: Gadgetz Arena

Kad pokrenete bilo koju od aplikacija sa telefona možete je koristiti kao da je pokrenuta na računaru, jer će se njen interfejs prilagoditi ekranu na kojem se prikazuje.

Continuum je nudi opciju da se bežično sa telefonom mogu povezati miš i tastatura (putem Bluetooth veze ili direktno preko USB veze na Microsoft Display Dock dodatku), a čak ekran telefona može da se koristi kao računarski TrackPad, što je korisna opcija, ako nemate miša.

Iako su mnogi u početku bili skeptični po pitanju Continuum opcije, univerzalna platforma za aplikacije dokazala je da je odličan potez Microsofta, kojim telefon zaista jeste postao gotovo adekvatna zamena za računar. Continuum je trenutno dostupan samo za nove uređaje i one koji nude makar Qualcomm hardver sa Snapdragon 617 ili jačim, 2 GB RAM, 16 GB interne memorije, microSD ulaz i rezoluciju ekrana od minimum 720p.

Continuum se može koristiti i putem Windows 10 Miracast opcije. Opcije koje nudi su iste u oba slučaja. Utisci o korišćenju Continuum opcije su vrlo dobri. Lako se aktivira, lako se i koristi i ako često radite van kancelarije ili jednostavno želite laptop da ostavite kod kuće, to sad zaista i možete da uradite - sve je na telefonu i uvek uz vas. Displaj dock lako staje u bilo koju torbu, a za Desktop Windows 10 potreban vam je samo jedan kabl.

Pratite IFA sajam redovno preko MobIT strana, uz oznake #MobIT_IFA2016 i #IFA2016 i budite prvi koji će saznati baš sve o novim telefonima, kućnoj elektronici, gedžetima i aparatima! Budite uz nas, neće biti dosadno, sigurni smo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti