Pljeskavica za koju treba snaga (VIDEO)

U Leskovcu Roštiljijada, a na Roštiljijadi... šou!

5
A- A A+

Da li možete da zamislite pljeskavicu od 63 kilograma? Predrag Lazarević je tu svoju zamisao pretvorio u delo, zapravo u rekord - na Roštiljijadi u Leskovcu je napravio baš takvu pljeskavicu!

Njegova rekorderka ima prečnika 169 santimetara, a široka je 2,5 sentimetara. Njegovu ekipu činili su Ljubiša Ðorđević i Bojan Živković.

Izvor: YouTube

"Na Roštiljijadi imamo štand već 18 godina, ali smo ove godine po prvi put pokušali, i uspeli, da napravimo pljeskavicu od 63 kilograma. Drago mi je da je ekipa koju sam okupio odradila ovaj posao, krenulo nam je za rukom i postgli smo uspeh. Naravno da ćemo i sledeće godine uspeti da oborimo i ovaj rekord", rekao je Lazarević.

Ljubiša Ðorđević bio je pobednik 2009, kada je pljeskavica bila 49 kilograma. Kao roštilj mastor radio je u Sloveniji, Hrvatskoj, ali kaže da je ovo najteži posao koji je do sada obavljao. Kako bi se napravila pljeskavica od 63 kilograma trebalo je mnogo veštine, ali i snage.

On smatra da sa svojom ekipom može napraviti pljeskavicu i do 90 kilograma.

Veliku pomoć Predragu i Ljubiši pružio je Bojan Živković, koji je na kraju podelio pljeskavicu okupljenim građanima, pretežno deci.

Predsednik žirija Rodoljub Čučulović, sa titulom Internacionalnog viteza kulinarstva jugoistočne Evrope, podelio je medalje učesnicima i pobednicima ovogodišnjeg takmičenja u pravljenju najveće pljeskavice, u okviru ovogodišnje, 27. Roštiljijade.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti